Ljepota

Zbog Meghan Markle žene diljem svijeta prihvaćaju svoje pjegice

Autor: Žene.ba
Zbog Meghan Markle žene diljem svijeta prihvaćaju svoje pjegice

Prije kraljevskog vjenčanja mogli smo predvidjeti da će, kao i kraljevske mladenke prije nje, Meghan Markle postaviti brojne trendove. I uistinu, bilo je tako.

Od trenutka kada je Meghan izašla iz automobila ispred kapele u Windsoru, njezinom izgledu divili su se milijuni diljem svijeta. Milijuni od, naravno, 29 milijuna ljudi koji su gledali kraljevsko vjenčanje putem televizijskog prijenosa širom svijeta. Jednostavna, ali prekrasna haljina, dugačak i jednostavan šlep, lak za nokte i jednostavna šminka - sve su to teme o kojima se piše i razgovara u medijima, ali i na društvenim mrežama.

Ipak, jedan trend koji smo na prvu predvidjeli su - pjegice.

Zbog Meghan su i pjegice in

Naime, Meghan je za vjenčanje nosila jako jednostavnu šminku, koja je bila svedena na minimum. Upravo zato vidjele su se njezine pjegice, a žene širom svijeta upravo zato prigrlile su svoje pjegice i ponosno ih pokazuju.

Godinama unatrag, od početka ere Kim Kardashian, jaka šminka koju karakterizira konturiranje i slojevitost prevladavala je svijetom make-upa. Ipak, ove godine na tom planu vidjeli smo neke pomake, poput Christine Aguilere ili Alicije Keys, koje su prigrlile trend minimalizma kada se radi o šminki ili je, s vremena na vrijeme, čak i na crveni tepih, ne stavljaju.

Slično kao i sa strijama ili aknama, sada se i s pjegicama stvara jedan novi trend koji je prigrlio nešto što se godinama smatralo nepoželjnim i što se na ženskom tijelu i licu prikrivalo.

Meghan Markle je tako svojim izborom šminke za vjenčanje donijela još jedan trend koji su prigrlile žene diljem svijeta i uvidjele da pjegice nisu nešto što treba prikrivati.

I dok su neki celebovi poput Selene Gomez bili zlostavljani u djetinjstvu upravo zbog pjegica, sada se sve mijenja.

Vjerujemo da vam se može činiti neobičnim da se trend mijenja "tako lako", ali činjenica je da je glasnogovornik Pinteresta za časopis Glamour izjavio kako su odmah nakon kraljevskog vjenčanja na toj platformi zabilježili porast od 117 posto pretraživanja fraze "freckle friendly makeup ideas" u odnosu na isto vrijeme lani, dok je na Instagramu došlo do porasta heštega #fauxfreckles, što sugerira da ih sada žele i one koje ih nemaju.

https://www.instagram.com/p/BjEcPxDgHPD/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BjEDd8tjxfg/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BjD3MkggK7b/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BjDtfYsHT4z/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BjDime8FL1d/?utm_source=ig_embed

Index.hr