Moda

40 godina duga karijera Naomi Campbell tema je izložbe londonskog muzeja

Autor: Žene.ba
40 godina duga karijera Naomi Campbell tema je izložbe londonskog muzeja

Londonski muzej Viktorije i Alberta (V&A) najavio je izložbu koja će istražiti 40-godišnju karijeru modela Naomi Campbell, "prvu takve vrste" u ovome poznatom muzeju.

"Izložba jednostavnog naziva Naomi predstavit će haute couture garderobu u vlasništvu slavne manekenke rođene u Londonu, zanimljive konfekcijske odjevne predmete te garderobu koju je nosila, a za izložbu će je muzeju ustupiti poznati dizajneri iz svoje arhive", objavio je muzej, prenosi Hina.

Bit će to prva izložba muzeja V&A fokusirana na karijeru jednog od vodećih modela današnjice, ispričana kroz njezine odjevne predmete u kombinaciji s fotografijama i snimkama Campbellina glasa.

Organizatori izložbe prikazat će oko stotinu lookova iz četiri desetljeća duge karijere Naomi Campbell u modnoj industriji, među kojima su dizajnerski odjevni predmeti Alexandera McQueena, modne kuće Chanel, Dolce & Gabbane, tuniškoga dizajnera Azzedinea Alaie, Giannija i Donatelle Versace, Vivienne Westwood i ostalih velikih modnih imena.

53-godišnja Campbell dugo je sarađivala s britanskim brendom McQueen. Nosila je revije poznatog brenda još dok je bio živ njegov prvi kreativni direktor Alexander Lee McQueen.

Stalno je bila prisutna kao model i na revijama slavne Vivienne Westwood. Na njezinoj modnoj reviji jesen/zima 1993. graciozno se spotaknula i pala, noseći Westwoodine ljubičaste cipele s vrtoglavom platformom. Bila je poznata i kao jedna od omiljenih Giannijevih djevojaka (Gianni Versace).

Jedno od najupečatljivijih pojavljivanja Naomi Campbell na modnoj pisti dogodio se 1991. kada je s ostalim supermodelima - Christy Turlington, Cindy Crawford i Lindom Evangelistom prošetala pistom rukom pod ruku, pjevajući veliki hit Georgea Michaela Freedom.

Žene.ba