Moda

5 modnih trendova koje ćemo nositi u 2019. godini

Autor: Žene.ba
5 modnih trendova koje ćemo nositi u 2019. godini

Trendove koje ćemo nositi u nadolazećoj sezoni uobičajeno saznajemo nekoliko mjeseci unaprijed: naime, septembar je rezerviran za predstavljanje revija za iduću sezonu - proljeće/ljeto, a modne kuće nam putem pre-fall kolekcija daju do znanja što ćemo nositi i u hladnijem razdoblju, pa smo već i prije kraja godine spremni za iduću. Putem revija nekoliko mjeseci unaprijed imamo sliku o tome kako će izgledati modna godina, a osim toga modni stručnjaci koji se bave predviđanjem trendova do tih saznanja otprilike godinu dana prije navedenih revija. Zanimljivo je pratiti i ponašanje konzumenata mode koji upisivanjem određenih pojmova u tražilice i sami pokazuju povećani interes za određenim komadima ili bojama od kojih, neminovno, nećemo moći "pobjeći" u roku od nekoliko mjeseci. Donosimo vam pregled pet trendova koji će sigurno vladati 2019. godinom.

Biciklističke hlačice

Fendi

Fendi

Ako vam se učinilo da ste ovog ljeta posvuda viđali biciklističke hlačice, to je zato što su preuzele piste, street style galerije, Instagram feedove influencerica i stranice modnih magazina, ali to je bio samo začetak manije za ovim trendom. U skladu s velikom popularnošću mode 80-ih godina prošlog stoljeća, koja će se nastaviti i u 2019. godini - nosit ćemo i mini haljine inspirirane tim razdoblje, komade s naglašenim ramena i isprane traperice, potražnja za popularnim "bickama" samo se povećala nakon ljeta, a rezultati društvene mreže Pinterest ukazuju na to da su njihovi korisnici taj pojam u tražilicu krajem ove godine upisivali 1323 posto više. Brojne modne kuće ponudile su svoje verzije ovog trenda, mogli smo ih vidjeti na pistama u Londonu, Milanu, Parizu i New Yorku, a uz popularnu lycru nude se i nešto profinjenije verzije od drugačijih materijala. Ovaj statement komad bit će dio obavezne uniforme svake stylish milenijalke u 2019. godini.

Sve nijanse bež

Burberry

Burberry

Neutralne nijanse, na čelu s bež, bit će jedne od najtraženijih u idućoj godini. Fendi, Burberry, Jil Sander, Christian Dior, Chanel, Stella McCartney, Max Mara, Tom Ford - nema modne kuće koja na svoju pistu nije poslala total bež look, a upravo tako će ovu nijansu nositi trendseterice u proljeće: od glave do pete. Ovaj je trend djelomično povezan i sa zaokretom prema eco-conscious modi te korištenju prirodnih materijala koje većinom možemo pronaći u zemljanim i neutralnim tonovima. Bez obzira na to što je Pantone nijansu "Living Coral" proglasio bojom godine, bež bi se svakako mogla nametnuti kao vladajući izbor.

Plisirano

Valentino

Valentino

Iduće godine plisirane neće biti samo suknje i haljine, već će to biti jakne i košulje kao što smo mogli vidjeti na pisti Valentina i Guccija, ali i hlače koje su predstavljene na revijama Burberryja, Max Mare i Altuzzare. Još jedan motiv kojeg su dizajneri pronašli u očito inspiraciji nepresušnim 80-im godinama prošlog stoljeća, ali su ga za potrebe suvremene žene doveli na višu razinu - plisirani komadi koje ćemo nositi u idućoj godini kretat će se od romantičnih do onih ekstravagantnih, standardno rezerviranih za couture kolekcije, u kojima nećete moći proći nezamijećeno.

Isprani traper

Isabel Marant

Isabel Marant

Isprani traper pojavio se na pistama Proenze Schouler, Isabel Marant, Off-Whitea, Celinea i Balmaina, i to ne samo u obliku omiljenih traperice. Nakon što su prošlih godina vladale svijetle traperice vintage izgleda, pa potom one tamnoplave koje smo posudili s početka milenija, iduće godine nosit ćemo traperice koje su postale popularne krajem 80-ih kad je talijanska marka Rifle slučajno oprala svoje traperice s izbjeljivačem. Tako je nastao popularni acid-wash izgled traperica koji će se vratiti u punom sjaju u 2019. godini.

Zmijski print

Philosophy di Lorenzo Serafini

Philosophy di Lorenzo Serafini

Već krajem ove godine doživjeli smo povratak animalnog printa i to dominantno leopard uzorka, dok su za modne dodatke, poput nabranih čizama i torbica većinom bili rezervirani krokodilski ili zmijski print. Generalno ćemo u 2019. nositi više printeva te ih međusobno kombinirati, a zmijski print pojavljivat će se i na haljinama, kožnatim hlačama i suknjama. Egzotični print već je postao znak praćenja trendova u ovoj godini, a uskoro se iz istog nećemo skidati. Potražnja za zmijskim uzorkom na društvenoj mreži Pinterest porasla je za čak 642 posto, a brojne trendseterice već ga ionako smatraju neizostavnim klasikom svake garderobe.

Buro 24/7