London

Adnan Hajrulahović Haad predstavio Bosnu i Hercegovinu na Weaving International Fashion 2024

Autor: Žene.ba
Foto: Andrew Lalchan

Adnan Hajrulahović HAAD predstavljao je  Bosnu i Hercegovinu na "Weaving International Fashion 2024." - Diplomatskom internacionalnom  događaju u Londonu, na kojem je učestvovalo više od 20 ambasada i zemalja a koje su prikazale modu inspirisanu nacionalnim kostimom i kulturnim naslijeđem svojih zemalja sredinom  maja tekuće godine u Kensington Town Hallu u Londonu.  Organizatori događaja su Young Diplomats iz  London u saradnji sa Ambasadom Kuvajta u Londonu.  Modni direktor revije je  Taiwo Meghoma.

Adnan Hajrulahović Haad svoju modnu inspiraciju crpi iz bogate historijske i kulturne baštine Bosne i Hercegovine i smatra da je uloga modnog dizajnera osim da ponudi nova estetska i praktična rješenja u odijevanju i to da čuva i njedri identitet naroda kojem pripada. Ne priznaje trend kao kategoriju i smatra da je potreba čovjeka da ide dalje i traži moderna i nova  rješenja  ali da ono što je  lijepo uvijek će biti lijepo. Upravo sve navedeno nominovalo  je da Haad predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Londonu.

Nakon revije Haad je pozdravila i načelnica općine Kensington i Chelsea u Londonu gđa.  Preety Hudd koja nije krila oduševljenje revijom.

"Uvijek mi je čast predstavljati domovinu. Posebna zahvalnost dugujem Ambasadi Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu i  sekretaru ambasade Samri Koricic što su me pozvali i nominovali da predstavljam Bosnu i Hercegovinu ali zahvalnost ide i mojim divnim modelima na reviji:  Irma Ramić,  Edina Hodžić,  Igor Memić , Amar Duratović i Dino Kelly.  Sramota me što nisam znao za ovih pet uspješnih naših zemljaka u Londonu. Priuštili su mi divne trenutke i učinili me jako ponosnim."- kazao je Haad nakon povratka iz Londona.

Dan nakon "Weaving International Fashion 2024." revije za Haad-a je uprilićen prijem u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu na kojem je Haad-u  nj.e.  ambasador Topčagić čestitao na uspješnoj prezentaciji naše zemlje na ovom važnom diplomatskom događaju ali  i kako bi razgovarali o budućim projektima i planovima dizajnera u Ujedinjenom kraljevstvu.

A BH javnost Haadov rad može pogledati u ateljeu HAAD u srcu Starog Grada u Sarajevu, na adresi Brodac 3. odmah pored Gradske vijećnice svakim danom od ponedeljka do subote od 10 do 18 sati.