pREPOZNATLJIV STIL

Carrie Bradshaw se vraća u kultnom Chanel looku: Sarah Jessica Parker oduševila u vintage komadu

Autor: Žene.ba
Carrie Bradshaw se vraća u kultnom Chanel looku: Sarah Jessica Parker oduševila u vintage komadu
Foto: Instagram

Kada pomislimo na Carrie Bradshaw, protagonistkinju serije "Seks i grad," odmah nam na pamet padaju njene ikonične modne kombinacije koje su postale sinonim za stil i kreativnost. Sarah Jessica Parker, koja je utjelovila ovaj kultni lik, nije samo na malim ekranima ostavila dubok utisak, već je i u stvarnom životu poznata po svom jedinstvenom modnom izričaju. Njen stil, koji je bio prepoznatljiv i odvažan, često se oslanja na reciklažu i ponovno korištenje komada iz svoje garderobe, a njen najnoviji look u seriji "I tek tako..." nije iznimka.

U trećoj sezoni ove hit serije, Carrie se vraća u jedan od svojih najlegendarnijih komada iz prošlosti. Riječ je o lepršavoj vintage bluzi francuskog brenda Chanel koju je prvi put nosila 2000. godine u epizodi "Hot Child In the City." Ovaj put, Sarah Jessica Parker se pojavila u New Yorku na setu serije u toj istoj bluzi, ali je njezin outfit značajno evoluirao. Umjesto kapri hlača i svilene marame koje je nosila prije više od dvije decenije, sada je bluza usklađena s efektnom midi ljubičastom suknjom i otvorenim sandalama s visokom potpeticom, što daje moderni pečat njenom vintage izgledu.

Pored ove odjeće, nedavno smo imali priliku vidjeti još jedan intrigantan styling Sarah Jessica Parker u novim epizodama serije. Glumica se odvažila nositi šareno boho haljinu dizajnera Ossieja Clarka, koju je upotpunila glomaznim pufastim šeširom Maryam Keyhani, Pierre Cardin kožnom torbicom, i iznenađujuće, ortopedskim natikačama Dr. Scholl. Ova kombinacija pokazuje kako Parker uspijeva da spoji klasične i moderne elemente, kreirajući jedinstvene i inspirativne modne izjave.

Iako još uvijek nije poznat tačan datum izlaska novih epizoda treće sezone "I tek tako...", prvi uvidi u Carriein stil na setu već su uzbudili fanove. Čini se da će nas novi sezonski lookovi još jednom podsjetiti na to zašto je Carrie Bradshaw ostala jedan od najomiljenijih modnih ikona svih vremena.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?