Modni zločin

Česte modne greške koje mnogi čine, a da nisu ni svjesni

Autor: Žene.ba
Česte modne greške koje mnogi čine, a da nisu ni svjesni
Foto: Ilustracija

Ne možemo govoriti za svakoga, ali danas je modna svjesnost nešto čemu bismo svi trebali posvetiti pažnju u određenoj mjeri. To uključuje pažnju prema odjeći i njenoj kvaliteti, te pravilno skladištenje. U nastavku, otkrijte kako očuvati odjeću visoke kvalitete i dugotrajnu nosivost, izbjegavajući navedene modne greške.
 

Provjerite nove kapute i blejzere

Posljednjih mjeseci, mnogi su dodali novi zimski kaput u svoju kolekciju, ali moguće je da nesvjesno čine ozbiljnu modnu grešku. Gotovo svaki zimski kaput, pa čak i neki blejzeri, imaju šav na stražnjem dijelu poznatom kao "rep", a često su i džepovi zašiveni iz sigurnosnih razloga. Ideja je nakon kupovine koristiti makaze kako biste odstranili šavove na repu kaputa i džepovima. Ako se radi o blejzeru ili sakou, preporučuje se izbjegavati rezanje šavova na džepovima kako bi se sačuvala forma i čvrstoća izgleda.

Pripazite na metalni zatvarač

Jeste li ikada primijetili male rupice i oštećenja na odjeći nakon pranja? Vjerojatno ste krivicu svalili na kvalitetu brenda. Iako loša kvaliteta odjeće može doprinijeti njezinoj ranjivosti, glavni krivac možda ste ipak vi. Kada perete odjevne komade s metalnim patentnim zatvaračem, poput gornjeg dijela trenerke ili traperica, uvijek kompletno zatvorite patentni zatvarač kako biste spriječili oštećenje ostale odjeće.

Provjerite etiketu

Pažljivo proučavanje etikete ušivene na odjeći je ključno. Na etiketi ćete pronaći važne informacije o proizvodu, uključujući materijal od kojeg je napravljen, te upute za pravilnu njegu i pranje. Osim što vam etiketa pomaže održavati kvalitetu odjeće, također vam olakšava donošenje odluka prilikom kupovine. Ako imate sumnje ili se dvoumite o kvaliteti odjeće, informacije na etiketi, poput postotka kašmira ili vune u pletivu, mogu vam pomoći donijeti odluku.

Vješanje pletiva

Da biste očuvali kvalitetu i dugovječnost svoiji pletenih komada, potrebno je posebno oprezno postupati pri pranju i sušenju. Pletivo, zbog svoje sklonosti brzom širenju i skupljanju, zahtijeva posebnu pažnju prilikom održavanja. Pranje treba obaviti na wool settingu ili niskoj temperaturi, a sušenje nikako ne bi trebalo biti u sušilici. Svježe oprano pletivo ne bi se trebalo vješati, već položiti na ravnu površinu kako bi se izbjeglo rastezanje. Nakon sušenja, izbjegavajte vješanje pletiva na vješalicu kako biste očuvali njegov oblik.

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu