Poznata francuska blogerka

Chloe Lecareux oduševila Instagram zajednicu outfitom inspirisanim kultnim filmom

Autor: Žene.ba
Chloe Lecareux oduševila Instagram zajednicu outfitom inspirisanim kultnim filmom
Foto: Instagram

Chloe, poznata francuska blogerka, personificira estetiku francuskog chic-a kroz svaku modnu kombinaciju koju s ljubavlju dijeli sa svojim brojnim pratiocima. Njena sofisticiranost prožima svaki odjevni komad i trend koji odabire, zbog čega je postala zaštitno lice mnogih poznatih modnih i beauty brendova.

U jednom od svojih posljednjih outfita, Chloe je pronašla inspiraciju u fiktivnom liku iz poznatog holivudskog blokbustera. Odjevena u potpuno pink tweed odijelo, s uvijenom plavom kosom i prepoznatljivim statement naočalama, njen outfit odmah je asocirao na poznatu junakinju Elle Woods. U opisu slike, pozvala je svoje pratioce da pogode inspiraciju za ovaj totalno pink outfit, a većina odgovora jednoglasno je glasala - Elle Woods.

Elle Woods, glavni lik filma "Legally Blonde", poznata je po svojoj ljubavi prema pink boji, a njen stil izrađen je tako da često izaziva prvi dojam koji lako zavara. Je li Chloe samo estetski inspirisana karakterom koji je popularizovao Elle Woods ili je željela poslati poruku da je modni izričaj treba ozbiljno shvatiti? Odgovor nije posve jasan, ali jedno je sigurno - ovo Chloeino izdanje definitivno je za pamćenje.

Uz to, Chloe je odabrala da upotpuni svoj "Legally Blonde" inspirisani outfit trendi floralnim cipelama, koje su ovog proljeća postale pravi hit. 

Chloe je još jednom demonstrirala svoju sposobnost da kombinuje klasične elemente s modernim trendovima, stvarajući modnu priču koja će sigurno dugo ostati živa u našim mislima. Njezin jedinstveni stil i smisao za modu čine je pravom ikonom na Instagramu.