Back to office

Donosimo vodič kako da napravite savršen outfit za posao

Autor: Žene.ba
Donosimo vodič kako da napravite savršen outfit za posao
Foto: Instagram

Kako se jesen približava, vrijeme je da se pripremimo za povratak u ured s novim, stylish komadima koji će obogatiti našu poslovnu garderobu. Ovdje su najnoviji trendovi i must-have komadi za savršeni povratak u ured:

Oversized odijela

Oversized odijela ostaju vječni klasik. Ova sezona donosi elegantne i profinjene modele koji su idealni za ured. Birajte odijela u neutralnim bojama poput sive, bež ili tamnoplave, koja će vam omogućiti da se osjećate udobno, a istovremeno sofisticirano.

Hlače na peglu

Hlače na peglu savršeno se uklapaju u poslovni dress code. Stilizirajte ih s elegantnom strukiranom košuljom ili pletenim grandpa prslukom za savršeni balans između formalnosti i stila.

Midi suknje

Midi suknje su se vratile u velikom stilu. Ove sezone ih kombinirajte s oversized košuljama ili klasičnim neutralnim kardiganima. Sivo je posebno popularna nijansa, koja je savršena za jesen.

Traper kompleti

Traper materijal je neizostavan u jesenjoj garderobi. Odlučite se za traper komplete, uključujući traper jakne i hlače, koji su savršeni za casual poslovne prilike. Stilizirajte ih s oversized suede torbom i statement maramom za dodatni šarm.

Obuća za jesen

Visoke čizme u špic su odličan izbor za izduživanje figure i dodavanje moćnog dojma vašem izgledu. Riding čizme su novi trend koji će vam pružiti dodatnu udobnost. Koledžice i baletanke su i dalje u fokusu, posebno na formalnim bermudama i plisiranim suknjama.

Torbe i dodaci

Velike kožne i suede torbe su ključne za organiziranje vaših poslovnih potrepština. Za dodatni chic izgled, ukrasite svoje poslovne kombinacije upečatljivim maramama, narukvicama i remenjem.

View this post on Instagram

A post shared by Hang Rutjes (@lucky_girl_h)

Trikovi za upečatljiv izgled

Slojevito stilizovanje

Inspirišite se kampanjom Miu Miu i eksperimentišite sa slojevitim nošenjem majica, košulja, vesta i nakita. Čak i suknje možete nositi preko širokih hlača za zanimljiv i moderni izgled.

View this post on Instagram

A post shared by Irma Oganova (@hey_irma)

Džemperi oko ramena

Džemperi vezani oko ramena ne samo da su funkcionalni, već dodaju i chic i moderan izgled. Ovaj trend može biti savršena dopuna vašem poslovnom outfitu.

View this post on Instagram

A post shared by Luciane Sakon (@lucianes)

Upečatljivi dodaci

Nemojte zaboraviti na detalje – upečatljive narukvice, elegantni remeni i marame mogu značajno unaprijediti svaki outfit i dodati mu osobni pečat.

Čudo iz B. Gradiške

Tea Kovačević nova kraljica Evrope

Korisni savjeti

Jeste li već organizovali ormar za jesen?