Pronađite inspiraciju

Super ideje za vaš proljetni poslovni look

Autor: Žene.ba
Super ideje za vaš proljetni poslovni look
Foto: Instagram

Poslovna odjeća je oduvijek bila izazovna tema u svijetu mode. Ranije su strogi poslovni kodeksi često rezultirali neinspirativnim outfitima koji su naglašavali praktičnost, a ženska moda bila je u sjeni muške. Međutim, evolucija je dovela do toga da danas možemo biti kreativniji u kombinovanju odjeće za posao, koristeći svakodnevne komade na maštovite načine.

Ako vaša firma traži formalniji stil s odijelima i minimalističkim stilizovanjem, imajte na umu da uvijek postoji prostor za igranje modom izvan toga.

Dakle, ako tražite inspiraciju za poslovne kombinacije, mi smo je pronašli za vas. Nastavite da listate za pet svježih izgleda koje možete nositi na posao i van njega.

Peplum sako + crne pantalone + baletanke

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Anouk Yve (@anoukyve)

Nismo vjerovali da ćemo ikada ovo reći ponovo, ali peplum se vratio! Detalj sa volanima daje onaj je ne sais quoi momenat, koji nadograđuje čitav look. Ostatak outfita neka bude što jednostavniji, kako bi sve izgledalo balansirano.

Ležerni sako + bijele farmerke + cipele od prevrnute kože

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli TAFFY (@taffymsipa)

Dokle god da je nepredvidivo vrijeme, vodit ćemo se slojevitim oblačenjem. Krem sako i svjetle farmerke su must za nadolazeću proljetnu sezonu, dok će uključivanje pletiva osigurati da vam bude toplo i komforno u svakom trenutku.

Plava košulja + crna maxi suknja + mules

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Monikh (@monikh)

Ako posjedujete klasične odjevne komade visokog kvaliteta, već u startu imate dobru polaznu osnovu za kreiranje business kombinacija. Upotpunite vaše oversized pamučne košulje sa maxi suknjom umjesto pantalona i podignite izgled chic mule cipelama.

Sivo odijelo + mrežaste cipele

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli MARILYN (@nlmarilyn)

Rijetko šta daje snažniji business pečat od monohromatskog dvodjelnog odijela. Da biste ga učinili savremenijim, izaberite hladne tonove u ležernom kroju. Upotpunite ovaj bezvremenski izgled ovosezonskim omiljenim mrežastim baletankama, sve dok vaš poslovni kodeks oblačenja dozvoljava ovakav tip obuće.

Svilena košulja + siva suknja + sandale

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Sylvie Mus (@sylviemus_)

Influenserica Sylvie Mus vješto pokazuje kako mješati teksture: siva melange boja nekada je bila neinspirativna, ali sada je svjež ton koji nadograđuje uobičajenu crnu i bijelu kada je u pitanju oblačenje za posao.