Moda

Fantazija koja oduzima dah oduševila pariške trendseterice

Autor: Žene.ba

Haute couture kolekcija s potpisom modne kuće Valentino prošetala je jučer pistom u Parizu, a čarobna modna vizija Pierpaola Picciolija ostavila je bez daha modnu publiku koja će o kolekciji nastaviti pričati još danima kasnije.

Osim što je svakim šavom, detaljem i porubom odražavala fantastičnu vještinu, Valentino couture kolekcija pričala je i priču o fantastičnoj maštovitosti, raznolikosti i strasti jedne modne kuće i njezinog kreativnog direktora koji se u svaku svoju viziju daje u potpunosti.

Posebno su oduševljenje publike izazvale kreacije koje su se doimale poput kakvog čudesnog vrta rascvalog cvijeća, a šlag na torti čitave revije bio je izlazak 75-godišnje Lauren Hutton koja je pjevušila uz soundtrack  Arethe Franklin smješkajući se ležerno publici.

Piccioli se iznova poigrao čitavom paletom konstrukcijskih tehnika, različitim krojevima, uzorcima i koloritom, svaki look bio je poseban i drugačiji, kao da je svaki za sebe bio posve novi projekt kojem se minuciozno posvetio kreirajući neku novu priču. U svaki model koji je jučer prošetao pariškom pistom, mogli ste zadivljeno buljiti satima i još vam ne bi dosadio.

Osmišljen do svakog i najsitnijeg detalja, pričao je priču o mašti, fantaziji i vještini jednog dizajnera koji želi očarati publiku i ostaviti ju bez teksta. A Pierpaolu Piccioliju to je, bez ikakve dvojbe, pošlo za rukom. Nakon čak sedamdeset i dva looka Valentinove haute couture vizije za jesen/zimu 2019., publika je samo željela još. A mi s nestrpljenjem iščekujemo što će nam Valentino iduće servirati i čime će nas još jednom, po tko zna koji put, “kupiti”.

Elle.hr