kombinacije za svaki dan

H&M: 5 modernih komada garderobe koje ćete nositi cijelu jesen

Autor: Žene.ba
H&M: 5 modernih komada garderobe koje ćete nositi cijelu jesen
FOTO: Ilustracija

Kako biste postigle veoma moderan i upečatljiv stajling te kako bi vam bilo veoma udobno tokom svakog jesenjeg dana, za to se pobrinuo najpopularniji švedski modni brend, H&M, a sljedećih pet komada garderobe idealni su za jesenju sezonu.

Suknja olovka kroja

Često ćete čuti kako za suknju olovka kroja kažu da je najelegantnija suknja na svijetu. I, znate šta? U pravu su! Ovo je model suknje koji odgovara svakoj ženi, a najbolje od svega je to što je možete nositi baš u svim prilikama. Pored toga, ovo je suknja koja savršeno odgovara damama sa oblinama te vam može pomoći i da vizuelno izgledate više.

Kako biste ove jesenje sezone dobile veoma upečatljiv stajling koji odgovara svim prilikama, a koji je ujedno i veoma elegantan, pletena suknja olovka kroja odradiće odličan posao. Crna je jedna od najboljih opcija, posebno ako ste obdarene oblinama, a zlatna dugmad čine je komadom garderobe koji će vas uvijek dovesti u centar pažnje. PS: dostupan je i kardigan u istom stilu.

Nježni kardigan

Jesenja jutra i večeri često su veoma svježi pa su džemperi komad garderobe koji je gotovo pa neophodno uvrstiti u svakodnevni stajling. Za razliku od klasičnih modela džempera, kardigan je praktičnija opcija, jer ga veoma lako možete skinuti tokom dana i nositi preko ruke ili torbe.

Kardigan je odličan komad garderobe i za slojeviti stil oblačenja, a nježne, mekane i tople modele možete nositi i umjesto jakne. Ipak, nećete pogriješiti ni ako preko kardigana prebacite baloner (ako je riječ o dužem modelu) ili bomber jaknu (ako birate kraće modele kardigana). Ove jeseni birajte modele koji najbolje odgovaraju vašim modnim preferencijama, a koji su u nekoj od nježnih, toplih boja ili zagasitijih tonova.

Hlače za sve prilike

Jesenja sezona je i vrijeme kada jednostavno moramo uvrstiti hlače u svakodnevni stajling. Ove jeseni možete odabrati model koji odgovara svim prilikama, a koji se tako dobro može iskombinovati sa gotovo svim komadima garderobe – riječ je o cigaret hlačama.

Ovo je veoma elegantan model hlača, a ukoliko birate modele u neutralnim tonovima, možete ih kombinovati sa svim drugim bojama, u zavisnosti od toga kakav stajling želite da postignete. Cigaret hlače odlično se slažu sa klasičnim salonkama, ali nema greške ni ako im dodate baletanke ili određene modele gležnjerica pa čak i patika.

Popularna haljina

Bez obzira na sezonu i vremenske prilike vani, haljina je komad garderobe koji uvijek veoma rado nosimo. Shodno tome, nećemo propustiti priliku da je u svoj stajling uvrstimo i ove jeseni, a model koji je veoma moderan i popularan jeste pletena ili džemper haljina.

Riječ je o veoma udobnom midi modelu haljine, a koji je i više nego idealan za sve prohladne jesenje dane i večeri. Imajući u vidu kako je riječ o haljini koja nije dekoltirana, možete je nositi gotovo u svim prilikama. Što se tiče kombinovanja, poželjno je da dodate baloner ili kraću jaknu te čizme ili stileto gležnjerice.

Elegantni blejzer

Jesenji dani mogu biti i hladni, ali ipak je i dalje u pitanju jesen pa su dugi kaputi (koje obično nosimo tokom zime) komad garderobe koji baš i ne moramo nositi tokom jeseni. Tu nam na scenu stupaju razni modeli blejzera, a jedna od boljih opcija za ove prilike svakako je blejzer koji je skrojen od toplijih materijala.

Kada su u pitanju boja ili model, pronaći ćete zaista veoma mnogo opcija, a sa kariranim blejzerom sigurno nikada nećete pogriješiti. Kada je riječ o samom modelu, predimenzionirani blejzer uvijek je dobar izbor (odličan je za slojevito oblačenje), a možete mu dodati i maramu ili šal (u zavisnosti od vremenskih prilika vani) kako bi cjelokupni stajling bio što upečatljiviji.