Moda

Kako izgleda najnapredniji i najinovativniji grudnjak koji trenutno postoji?

Autor: Žene.ba
Kako izgleda najnapredniji i najinovativniji grudnjak koji trenutno postoji?

Na prvi pogled, ovaj bijeli grudnjak izgleda prilično normalno, zar ne? Zapravo, to je jedan od najpametnijih i najnaprednijih grudnjaka na tržištu.

Ako ne vjerujete nama, sigurno će vas uvjeriti činjenica da je ove sedmice Lexus je odabrao proizvod, nazvan ‘Algoritamski grudnjak od čipke’, kao dobitnika nagrade Lexus dizajn 2019. godine koji je predstavljen tijekom sedmice mode u Milanu.

Dizajnirala ga je žena po imenu Lisa Marks. Grudnjak je napravljen posebno za žene koje su prošle mastektomiju. Jedna od osam žena će se suočiti s invazivnim rakom dojke, a sve veći broj žena će se odreći rekonstruktivne kirurgije i implantata, pa je došlo vrijeme da se i rublje modernizira potrebama svih žena.

I genijalni je podatak kako je grudnjak izrađena pomoću nove tehnike koja uključuje algoritamsko definiranje uzorka za izradu trodimenzionalne čipke. Prema stranici CoolHunting.com, grudnjak je dizajniran na temelju skeniranja tijela i konzultacija. Konačni proizvod izbjegava osjetljiva područja nakon operacije i ističe oblik ženskog tijela, umjesto da ga skriva. Nadalje, grudnjak djeluje kao alternativa rekonstrukciji i implantatima.