foto

Kako stilizovati kožne rukavice za zimske kombinacije

Autor: Žene.ba
Kako stilizovati kožne rukavice za zimske kombinacije
FOTO: Pinterest

Svi koji žive u hladnoj klimi vjerovatno su se probudili na hladan zimski dan i osjećali ili uzbuđenje ili strah. Prve sedmice hladnog vremena mogu biti uzbudljive jer je napokon moguće nositi debele džempere bez znojenja i ponovo izvaditi omiljene čizme.

Međutim, dolazi trenutak sredinom zime kada čak i najmoderniji ljudi mogu upasti u zimski modni rut. Oversized puffer jakne, prekomjerno slojevito oblačenje i nedostatak sunčeve svjetlosti nakon 17 sati počinju se osjećati zamorno. U tim trenucima korisno je imati arsenal dodataka koji će ponovo donijeti uzbuđenje u zimsko oblačenje.

Kako stilizovati kožne rukavice ove zime?

Jedan od najboljih dodataka za to su kožne rukavice. Iako se većina njih smatra osnovnim dijelom opreme za održavanje topline, zapravo su to i jednostavan način za unapređenje svake zimske kombinacije. Istraživanja su pokazala da su kožne rukavice ne samo trend, već su kroz stilizovanje postale izjavni dodatak, daleko od “dosadnog” osnova.

Kožne rukavice su se pojavile na revijama za jesen/zimu 2023. i proljeće/ljeto 2024. godine. Od visoke mode (poput Alaïa i Lanvin) do ready-to-wear kolekcija (npr. Saint Laurent, Givenchy, Erdem, Tod's i Jil Sander), kožne rukavice su bile prisutne na revijama, piše ljepotaizdravlje.ba

Fokus nije bio samo na praktičnosti, već na modi. Dugi kožni rukavi su se kombinovali s punim haljinama, a kožni komadi sa kontrastnim rukavicama, pokazujući da ovaj mali dodatak može napraviti veliku razliku.

Modna scena također je prihvatila kožne rukavice u novim i uzbudljivim kombinacijama. Ističe se dodavanje kolorističkih rukavica kako bi se stvorio vizuelni interes ili postavljanje zimskih kombinacija s ne-zimskim odjevnim predmetima. Ovdje je ključ kreativnost u stilizovanju.

Za inspiraciju, prikupljeni su primjeri kombinacija s kožnim rukavicama. Ovaj dodatak može osvježiti zimske kombinacije i pomoći u prevazilaženju zimskih bluesa. Kombinovanje kožnih rukavica s različitim stilovima, kao što su haljine ili odijela, može stvoriti zanimljiv i otmjen izgled.

Bez obzira na priliku, kožne rukavice su idealan način da se postigne balans između funkcionalnosti i mode.

View this post on Instagram

A post shared by Savina Chow (@savinachow)

View this post on Instagram

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)