Moda

Kendall Jenner je najplaćenija manekenka godine

Autor: Žene.ba
Kendall Jenner je najplaćenija manekenka godine

Časopis Forbes objavio je ljestvicu najplaćenijih modela u 2018. godini, a na prvo mjesto zasjela je ista osoba kao i prošle godine.

Pogađate, riječ je o 23-godišnjoj Kendall Jenner koja je prema izvještaju poslovnog časopisa od juna 2017. do juna 2018. godine zaradila vrtoglavih 22,5 miliona dolara, gotovo dvostruko više od kolegice Karlie Kloss koja je sa zaradom od 13 miliona dolara zasjela na drugo mjesto.

https://www.instagram.com/p/BrNzaSljpmx/?utm_source=ig_embed

Iako smo je tijekom godine rijetko mogli vidjeti na pisti jer je odbijala poslove, čime je razljutila brojne kolegice, Kendall su zaradu osigurale kampanje s brendovima poput Estée Lauder, Adidas i Calvin Klein, izvještava Forbes, prenosi Index.

Podsjetimo, Kendall je u kolovozu ove godine u intervjuu za časopis Forbes izjavila: "Od početka smo bili jako izbirljivi oko poslova koje ću prihvatiti. Nikad nisam bila jedna od onih cura koje će odraditi po 30 revija u sezoni ili što god već je**no rade. Imala sam milion poslova, ne samo revije. Ta me kombinacija jako umorila i morala sam malo stati jer sam bila na rubu živčanog sloma."

https://www.instagram.com/p/BmkptBGAzY0/?utm_source=ig_embed

Zbog toga su je prozvale mnoge kolegice koje su ovu izjavu doživjele kao uvredu za njihov trud, no Kendall ih je svejedno sve prestigla i ponovno zaradila najviše.

https://www.instagram.com/p/Bi2Yg2El2yj/?utm_source=ig_embed

Treće mjesto na ljestvici ove godine podijelile su manekenke Chrissy Teigen i Rosie Huntington-Whitely, svaka sa zaradom od 11,5 miliona dolara.

Na četvrto mjesto također su zasjele dvije manekenke - Gisele Bundchen i Cara Delevingne - obje sa zaradom od 10 miliona dolara.

Slijede ih Gigi Hadid i Joan Smalla koje su zaradile po 8,5 miliona dolara svaka, a ispod njih je Doutzen Kroes s godišnjom zaradom od 8 miliona dolara.

Žene.ba