Moda

Kultni modni brend pred raspadom: Gase se modne linije i dijele otkazi

Autor: Žene.ba
Kultni modni brend pred raspadom: Gase se modne linije i dijele otkazi

Mnoge zaljubljenike u modu šokirale su vijesti o problemima s kojima se susreo jedan od omiljenih brendova trendsetera, Calvin Klein. Naime, vodstvo ove modne kuće sve je iznenadilo objavom da ukida svoju pret-a-porter kolekciju 205W39NYC pa se tako ona više neće proizvoditi.

https://www.instagram.com/p/BuGtSz5AJLg/?utm_source=ig_embed

Također, planiraju zatvoriti urede u Milanu te otprilike sto zaposlenika u New Yorku ostaje bez posla. No, ni tu nije kraj. Već je najavljeno kako se velike trgovine na aveniji Madison u New Yorku zatvaraju, a predsjednica linije 205W39NYC Michelle Kessler-Sanders do lipnja bi trebala napustiti svoje radno mjesto.

Da nešto ne ide prema planu, bilo je jasno već krajem prošle godine kada je, prije isteka ugovora, s mjesta kreativnog direktora otišao Raf Simons.

https://www.instagram.com/p/Btz6wwejSz3/?utm_source=ig_embed

Umjesto tradicionalnog načina rada, kultni američki brend koji traje već 50 godina planira u drugi plan staviti luksuznu modu, a okrenuti se isključivo širokim masama. Šuška se i kako će se ugledati na model poslovanja po kojem posluje brend Tommy Hilfiger koji je zahvaljujući online marketingu i suradnjama s influencericama poput Gigi Hadid i Zendaye zabilježio porast zarade.

Index.hr