Fahionista

Modna inspiracija - Kelly Rutherford

Autor: Žene.ba
Modna inspiracija - Kelly Rutherford
Foto: Instagram

Danas, u svijetu koji je sve više oblikovan trendovima s društvenih mreža, žudimo za autentičnošću više nego ikad prije. U tom kontekstu, primjećujemo "otkrivanje" ljudi koji su oduvijek bili tu, ali tek sada prepoznajemo njihovu genijalnost ili svježinu koju donose na scenu. Takav efekt nedavno je izazvala holivudska glumica Kelly Rutherford. 

Odjednom, svi mediji su se raspisali o njenom stilu, ističući je kao street style ikonu koja nam je svima nedostajala. Iako je već ostavila svoj trag u seriji "Gossip Girl" prije mnogo godina, Kelly je ponovo osvojila publiku na neočekivan način - putem modnih selfija u liftu.

Iako bi se moglo pomisliti da je Kelly Rutherford stekla svoju modnu ekspertizu igrajući bogatu i sofisticiranu Lily van der Woodsen u "Gossip Girl", seriji poznatoj po svojoj modi, njen smisao za modu postojao je i prije nego što je dobila tu ulogu. Zapravo, moda je bila duboko ukorijenjena u njenom biću, toliko da je lično učestvovala u definisanju stila svog lika iz serije.

Čak 12 godina nakon završetka serije, Rutherford rado dijeli svoje iskustvo (za razliku od nekih glumaca koji izbjegavaju razgovor o svojim prošlim ulogama) i s poštovanjem se osvrće na Lily van der Woodsen: "U to vrijeme sam igrala lik koji je bio nešto stariji od mene u stvarnom životu. Sada, budući da imam godina koliko i ona u seriji, osjećam se povezanom sa stilom Lily van der Woodsen."

Dok je odrastala, njena majka je bila model, pa je uvijek bila svjesna mode na ovaj ili onaj način. No, za razliku od majke, koja je imala profinjen stil i voljela modu, Kelly Rutherford se kao mlada osoba oblačila u ležernijem stilu - željela je izbjeći privlačenje previše pažnje.

"Sada stvarno volim klasične stvari koje su bezvremenske i traju dugo. Obično počnem s majicom kratkih rukava i trapericama i dodam modne dodatke koje volim. Bilo da su to cipele, torbica, pulover, jakna - za što god sam raspoložena taj dan. Stvarno sam se opustila", dijeli Kelly. Ono što se posebno sviđa u kombinacijama koje nosi i dijeli na Instagramu je to što komadi koje nosi ne moraju biti skupi. Ističe da nije bitan novac koji trošimo na modu, već kako se u njoj osjećamo. Osjećati se dobro u vlastitoj koži, u odjeći koju nosimo, prenositi pozitivnu energiju...

Kelly otkriva mnoge svoje nove omiljene brendove na ulicama Pariza ili New Yorka, ali također koristi i internet, gdje ju algoritam usmjerava prema malim brendovima ili ručno izrađenim komadima. Naglašava da je tradicionalni kupac: preferira kupovinu fizički u trgovinama, a online kupuje samo ako nema druge mogućnosti: "Volim vidjeti tkaninu, osjetiti je pod prstima i isprobati."