Moda

Najmodernija boja za proljeće 2018

Autor: Žene.ba

Ona vlada i ove godine i ne brinite: kada budete kupovali odjeću u ovoj boji niko vam neće tražiti „pasoš milenijalaca“.

Dobre vijesti za one koji vole nježne pastelne nijanse - jedna od glavnih boja ove sezone (zajedno sa ljubičastom, koja je zvanično glavna boja instituta Pantone) jeste roze.

U svakom slučaju, ovu nijansu su mnogi modni dizajneri aktivno koristili u svojim novim kolekcijama. Modna kuća Celine predstavila je maksi haljine u ovoj boji, Helmut Lang - neobične jakne sa svilenim draperijama, a Kristofer Kejn - satenske komade sa karnerima, obimne vunene haljine i džempere koje britanski dizajner savetuje da nosimo sa transparentnim suknjama sa šljokicama.

Ali, ne plašite se da ćete u ružičastoj odeći izgledati kao Barbi lutka. Ovog proljeća, trend nije svijetlo roze nijansa u stilu čuvene lutke, već veoma delikatna praškasta nijansa roze. Ako ne znate odakle da počnete, predlažemo da za početak odaberete odijelo u ovoj nježnoj nijansi. Zahvaljujući neobičnoj boji, činit će se manje formalnim i pogodnim za svaku priliku. Tvid je vječni klasik, koji je Coco Chanel toliko voljela, a u boji praha, ovaj materijal izgleda još ženstvenije.

Za proljećnu sezonu također možete nabaviti modernu bomber jaknu, koja će lako zamijeniti laganu kožnu jaknu. I za tople dane, izaberite maksi haljine i suknje od tkanina u različitim nijansama ružičaste boje.

Ženski kutak.hr