Moda

Neobičan detalj koji se nalazio na svakom paru cipela Jackie Kennedy

Autor: Žene.ba

Jacqueline Kennedy Onassis ikonom stila postala je i zahvaljujući svom uspravnom, gracilnom držanju, što joj je omogućilo i jahanje konja čime se bavila od djetinjstva. No, pravilno držanje i damski hod Jackie je postizala i pomoću jednog trika s cipelama.

U svojim memoarima "Jackie’s Girl: My Life with the Kennedy Family", nekadašnja asistentica Jackie Kennedy, Kathy McKeon otkrila je neobičan detalj iz garderobe svoje poslodavke.

Naime, kako je Jackie jedna noga bila kraća za nešto više od pola centimetra, jedna cipela na svakom paru obuće kojeg je prva dama posjedovala, na peti je imala dodatak visine malo više od pola centimetra. Na taj način Jackie je kompenzirala razliku u dužini nogu te je hodala pravilnije.

Izjednačavanje dužine nogu omogućilo joj je da se drži uspravno te da zbog toga izgleda više i tanje, zbog čega joj je i odjeća bolje stajala. Povrh svega, uspravno držanje odaje dojam samopouzdane osobe.

Autorica memoara otkrila je i što je pomislila kada je vidjela Jackinu kolekciju obuće.

Nikad prije nisam vidjela tako očaravajuću kolekciju cipela. Čizme u londonskom stilu, cipele s visokom potpeticom u svakoj boji, besprijekorne tenisice za jutarnje džogiranje.

Jackie Kennedy sa suprugom Johnom Kennedyjem

Zanimljivo je i da je inspiraciju za ovaj stilski trik Jackie Kennedy najvjerojatnije dobila od svog supruga, Johna Kennedyja koji je patio od velikih bolova u leđima. Posjetio je liječnicu Janet Travell koja je otkrila da je Kennedyjeva lijeva noga kraća od desne te je za svaku njegovu lijevu cipelu izradila dodatak za petu. Nakon toga, John Kennedy više nije imao tako jake bolove, a dr. Travell postala je njegova osobna liječnica.

Jackie Kennedy imala je istančani modni ukus
Zadovoljna.hr