Jednostavno se kombinuju

Ove suknje su jednostavno neophodne u vašem garderoberu za nadolazeću sezonu

Autor: Žene.ba
Ove suknje su jednostavno neophodne u vašem garderoberu za nadolazeću sezonu
Foto: X

Lepršave suknje su zavladale modnim pistama tokom revija za sezonu proljeće-ljeto 2024, najavljujući njihovu neizbježnu pojavu u svakodnevnom modnom izričaju.

Suknje su bile u središtu trendova u kolekcijama za proljeće-ljeto 2024., prikazujući se u raznim stilovima, od vintage do klasičnih chic minimalističkih krojeva, pa sve do šarmantnih cvjetnih uzoraka. No, ono što je većini zajedničko jeste njihova lepršavost, koja je istaknuta kao ključni element u svim tim varijantama.

Za razliku od suknji koje su pripijene uz tijelo, uvijek asocirajući na ozbiljne poslovne kombinacije, lepršavi modeli su spoj elegancije i opuštene ženstvenosti. To su jasno pokazali vodeći dizajneri na nedavnim revijama, ističući da su ovi modeli među najtraženijim komadima u nadolazećoj sezoni.

Dizajneri su nam demonstrirali kako suknje uspješno se slažu s različitim modelima obuće. Lorenzo Serafini predstavio je pamučnu suknju u popularnoj smeđoj boji, uparenu s gležnjačama. Tove je predložila efektan model s perjem koji je kombiniran s mokasinama, dok je Alberta Ferretti pokazala chic lepršavi bijeli komad od lana, uparen sa sandalama.

Christian Dior je u svojoj posljednjoj kolekciji predstavio plisirane maksi suknje s raskošnim cvjetnim uzorkom, dodajući im eleganciju i sofisticiranost. S druge strane, Ulla Johnson se odlučila za karirani dizajn svojih suknji, koji je upotpunila uz sandale s raznobojnim remenčićima, dodajući suknjama dozu ležerne šarma.