Presladak tend

Oversized gumice za kosu: Hit aksesoar za ljeto

Autor: Žene.ba
Oversized gumice za kosu: Hit aksesoar za ljeto
Foto: Instagram

Velike gumice za kosu su apsolutni hit ovog ljeta kada je riječ o modnim dodacima. Već neko vrijeme primjećujemo kako influenseri na društvenim mrežama koriste ovaj praktičan, ali istovremeno šarmantan aksesoar koji može biti ključan za stvaranje zanimljivog i veselog outfita.

Oversized gumice za kosu, poznate kao scrunchies, dominiraju scenom trendova. Ova sezona posebno ističe naglasak na njihovoj veličini i upadljivosti, što nije iznenađujuće s obzirom na trendove koji promovišu prekomjerne dimenzije u modi. Baš kao što su prethodno ove godine farmerke, sakoi i suknje naglašavali svoju veličinu i siluetu, tako i gumice za kosu prate istu filozofiju.

View this post on Instagram

A post shared by Kezia Rose Cook (@keziacook)

Tokom vrućih ljetnih dana, najudobnije je kosu držati u složenoj punđi ili visokom repu. Ove frizure su praktične i osvježavajuće, idealne za svakodnevno nošenje. Kada je reč o stilizovanju, inspiraciju možemo pronaći u omiljenim influenserima poput Kezie Cook, čiji estetski izbori često naglašavaju cottagecore stil. To podrazumeva odabir odevnih komada sa gingham printom, prugama ili cvetnim uzorcima, što se savršeno uklapa i uz velike gumice za kosu.

View this post on Instagram

A post shared by Kezia Rose Cook (@keziacook)

Za ljubitelje minimalizma, mala crna ili bela haljina može poslužiti kao odlična baza za istaknuti oversized aksesoar poput gumice za kosu. Na taj način, jednostavna odjevna kombinacija dobija novu dimenziju i postaje moderna i efektna za ljetne dane.

View this post on Instagram

A post shared by Kezia Rose Cook (@keziacook)

Velike gumice za kosu su definitivno trend koji obećava da će ostati dugo aktuelan. Njihova praktičnost, udobnost i mogućnost da istovremeno doprinesu cjelokupnom izgledu čine ih omiljenim izborom za sve koji žele dodati malo boje i živosti svom stilu tokom ljetnih mjeseci.