Tiffany Titan

Pharrell Williams lansira kolekciju nakita u saradnji s Tiffany & Co

Autor: Žene.ba
Pharrell Williams lansira kolekciju nakita u saradnji s Tiffany & Co
Foto: Instagram

Poznati muzičar, producent i dizajner Pharrell Williams u saradnji s uglednom kućom Tiffany & Co. predstavio je kolekciju nakita nazvanu "Tiffany Titan". Ova jedinstvena linija obuhvata 19 komada izrađenih od titanija i recikliranog 18-karatnog zlata, donoseći nekonvencionalan pristup visokoj modi i luksuznom nakitu.

Pharrell, koji je poznat po svojim širokim interesima i talentima, za ovu priliku crpio je inspiraciju iz grčke mitologije, tačnije iz lika Posejdona i njegovog trozupca. Rezultat je kolekcija koja se ističe oštrim, koplju sličnim motivima koji simbolizuju snagu i moć morskog boga. Kolekcija spaja tradicionalne elemente s modernim, gotovo punk pristupom, gdje se sreće s titanijem i zlatom stvara vizualno upečatljiv kontrast.

View this post on Instagram

A post shared by Will Kahn (@willsnotebook)

Jedan od zanimljivijih aspekata kolekcije su inovativni dizajnerski detalji kao što su dijamanti postavljeni naopako kako bi se maksimizirao njihov sjaj, te pokretni elementi na privjescima, naušnicama i prstenima koji dodaju dozu razigranosti nosivosti. Pharrell Williams i Tiffany & Co. također su eksperimentisali s bojama i teksturama, koristeći duboko crni titanij koji postavlja senzualan i suptilan kontrast u odnosu na sjaj zlata.

Kolekcija “Tiffany Titan” prvi put će biti dostupna u nekad u maju ekskluzivno na Tiffany.com u Sjedinjenim Američkim Državama i u trgovini The Landmark u New Yorku, dok će globalno komadi nakita u trgovinama Tiffany & Co. i na web stranici biti dosutpni za kupnju u junu. Ova ekskluzivnost u prodaji dodatno naglašava unikatnost i posebnost svakog komada nakita.