Nova moda u fokusu

Platnene patike su ponovo in, a savršene su za ljeto

Autor: Žene.ba
Platnene patike su ponovo in,  a savršene su za ljeto
Foto: Instagram

Nova moda u fokusu: Platnene patike dominiraju našim najnovijim shopping vodičem. Čini se da su ove patike, prema našem mišljenju, nezasluženo zanemarene. Ako nas pitate, one su neophodne za ljeto, posebno kada su temperature previsoke za teže, kožne modele.

Iako volimo trendovske sandale i robustne patike za tate, s dolaskom toplijih dana ponovo se okrećemo prirodnim materijalima - ne samo u odjeći, već i u obući.

Platnene patike

Osim što su lagane i udobne, platnene patike su poznate po svojoj izdržljivosti. Kultni brendovi poput Conversa i Vansa već decenijama održavaju svoj status, privlačeći ljude različitih estetika i stilova.

Iako su patike općenito povezane s određenim subkulturama, brendovi koje smo spomenuli kao što su Converse i Vans zapravo su vrlo stilski prilagodljivi. Sve je stvar kako ih kombinujete. Naravno, lične preference u odabiru modela mogu značajno uticati na vašu odjevnu kombinaciju. Visoki i niski modeli Converse patika jednako su popularni, dok su Vansice najčešće niske - iako sve popularniji modeli imaju i platformu.

View this post on Instagram

A post shared by Marine Diet (@marine_diet)

Savjeti za kupovinu

Osim Conversa i Vansa, tu je i brend Superga koji obožavaju mnoge poznate osobe poput Hailey Bieber i Kate Middleton. One ih, kao i mi, preporučujemo za toplije dane.

I high-street brendovi su stvorili svoje verzije platnenih patika. Što se tiče stajlinga, ove patike izgledaju sjajno uz traperice, haljine, suknje i kratke hlače. Također su savršen izbor za opuštena sportska događanja.

Trend koji i influenceri vole

Topići na vezanje: Neizostavni ljetni hit u svijetu mode

Vrijeme je za plažu

Evo kad je najbolje putovati sa bebom na more