Kultna torbica

Rosalía je nova ambasadorica Lady Dior modela

Autor: Žene.ba
Rosalía je nova ambasadorica Lady Dior modela
Foto: Instagram

Pariška modna kuća Dior nedavno je lansirala novu reklamnu kampanju za svoju poznatu Lady Dior torbu u kojoj glavnu ulogu ima Grammyjem nagrađena pjevačica i kantautorica Rosalía.

Kampanju je snimio američki fotograf Collier Schorr, prikazujući Rosalíju u jednostavnom okruženju, s crno-bijelim filterom i minimalističkom pozadinom, tako da torba bude u prvom planu. Lady Dior torba debitirala je 1995. godine (nazvana po princezi Diani, “Lady Di”) i od tada je reproducirana u novim bojama, završnim obradama i s prilagođenim privjescima.

“Kampanja odaje počast živom nastupu i strastvenim vezama između mode, pozornice i muzike. Višestruko talentovana španska pjevačica zrači izvanrednom ljepotom”, navodi Dior u saopćenju.

U januaru, Rosalía je bila glavna zvijezda Diorove revije visoke mode u Parizu, noseći svoj prepoznatljivi “Motomami” stilu.

Rosalía je i na posljednjem izdanju Met Gale odabrala besprijekoran Diorov komplet koji je privukao pažnju  svojim satenskim crop topom bez naramenica. Ovaj komad inspirisan je siluetom “New Look” koju je Christian Dior predstavio 1947. godine, a pjevačica ga je kombinovala  s pencil suknjom visokog struka.

“Kad sam čula temu, fokusirala sam se na ideju uspavane ljepotice. I pomislila sam, što to znači za mene? Odmah sam pomislila na snove. Prije nego što zaspite, zatvorite oči i što vidite? Vidite crno, vidite tamu, pa mi je bilo jasno da to mora biti crni dizajn. To je uvod u san, a za mene je Dior ponovo probudio modu. Večeras slavim Dior”, rekla je tada Rosalía. 

Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica Diorove ženske mode, izrazila je svoje divljenje prema Rosalíji: “Odmah sam se zaljubila u njezinu muziku. Kad sam dublje istražila njezin rad, impresionirala me njezina predanost kao pjevačice i producentice. Posebno me fasciniralo kako je reinterpretirala i modernizovala zvukove i odjeću povezanu s flamenkom. Kada smo se upoznale, shvatila sam da je savršena Dior ambasadorica zbog načina na koji predstavlja modernu ženu. Rosalía koristi svoj glas kako bi izrazila svoju snagu i kreativnost.”

Dior opisuje Lady Dior torbu kao umjetnički objekt pročišćene čistoće, naglašavajući njezinu arhitektonsku siluetu i bezvremensku privlačnost. Torba je izrađena od mat ili lakirane kože s emblematskim cannage uzorkom i vrijednim završnim detaljima, što izražava jedinstveno umijeće Dior Ateliera. Chiuri je svake sezone iznova interpretira u neviđenim varijacijama.