Moda

PROSLAVILA 48. Naomi jednostavno ne stari!

Autor: Žene.ba

Slavna modna ikona i vladarica modnih pisti iz devedesetih godina, Naomi Campbell prije dva dana  je navršila 48 godina, no malo tko usudio bi se pripisati joj toliko. Mnogi će se složiti kako s godinama Crna pantera izgleda sve bolje i bolje te se čini kao da je vrijeme za nju stalo. Osim što se kroz svoju karijeru istaknula kao manekenka koja može prodati sve i kojoj nijedan komad ne pristaje loše.

https://www.youtube.com/watch?v=fW6BWhbfpKA

Također, Naomi je jedna od prvih crnkinja koja je ostvarila tako zavidnu karijeru u svijetu mode i manekenstva, a ljepotica karipsko-kineskog podrijetla ima vrlo zanimljivu životnu priču.

Rođena u Londonu, odrastala je samo s majkom Valerijom Morris koju je Naomin otac napustio u 4. mjesecu trudnoće zbog čega ga slavna manekenka nikada nije upoznala. Prezime Campbell dobila je po majčinom drugom suprugu.  Iako je karijeru započela kao profesionalna plesačica, to joj je otvorilo vrata do stjecanja titule modne ikone vječne slave, a za sve je kriv spot Boba Marleyja za pjesmu 'Is this love?' gdje se prvi put pojavila na televiziji sa sedam godina. Nakon toga, glumila je u dvije epizode serije Snjeguljica, a s manekenstvom je započela tako što ju je na ulici zamijetila modna agentica i prišla joj te su sklopile ugovor.

Nedugo nakon toga postala je najpoznatiji plaćeni model, a usporedno je gradila i pjevačku karijeru te izdala dva albuma. Osim toga, s Elle MacPherson, Claudijom Schiffer i Christy Turlington otvroila je Fashion Cafe. Iako se nikada nije udavala, promijenila je dosta partnera u životu, a trenutno je u vezi s 12 godina mlađim reperom Skeptom.

Story.hr