Moda

Što nam donosi pametni ruksak iz YSL radnje?

Autor: Žene.ba
Što nam donosi pametni ruksak iz YSL radnje?

Google je 2015. godine otkrio da radi na projektu čiji je cilj odjeću i asesoar učiniti pametnijim eksperimentirajući sa tehnologijom tkanina osjetljivih na dodir. Dvije godine kasnije, tehnološki div je u suradnji s Levi’som otkrio prve rezultate tih eksperimenata, ”povezanu” traper jaknu s višestrukim senzorima na dodir koji omogućuju korisniku da odgovara na telefonske pozive i obavlja vrlo jednostavne zadatke dodirom na rukav.

https://www.instagram.com/p/B1_xIlMAGYU/?utm_source=ig_embed

Googleov Projekt Jacquard vratio se s još jednom modnom suradnjom – ovaj put u partnerstvu s francuskom luksuznom modnom kućom Saint Laurent. Ako vam je ta riječ poznata, moguće je da ste čuli za žakardne tkanine. Vrijedi napomenuti da je Google dosjetljivo nazvao svoj projekt unaprijeđenja odjeće smart tehnologijom baš po tkanini koja je u svoje vrijeme bila jedno od ogromnih tehnoloških otkrića, posebice u modnim kružocima. YSL i Google zajedno su složili chic pametni ruksak sa pametnim senzorima dodira u lijevoj naramenici koji omogućavaju korisniku pristup povezanom pametnom uređaju. Kao i na pametnoj traper jakni, senzor najlonskog ruksaka može se dodirivati ​​ili prelaziti prstom za izdavanje naredbe poput kontrole glasnoće, preslušavanja poruka text-to-voice tehnologijom ili pristupa Google kartama. Pogubno za sve nas koji spas pred samom pomišlju da nam nema telefona koji glumi štaku i opravdava pogled prema dolje u raznim situacijama doslovce drhtimo.

https://www.instagram.com/p/B2FKkfcJGYk/?utm_source=ig_embed

Ruksak Cit-E se može upariti s bilo kojim Android ili Apple iOS pametnim telefonom putem mobilne aplikacije Jacquard. Prema priručniku koji je objavio Saint Laurent, aplikacija korisniku također omogućuje promjenu postavki i odlučivanje o odgovarajućoj naredbi za razne geste, od pokreta uzduž vertikale elegantne naramenice do dvostrukog dodira ili prekrivanja rukom. Crna najlonska torba podstavljena je tkaninom, a senzore je moguće ukloniti. Unutrašnjost ruksaka također ima više unutarnjih džepova, uključujući jedan posebno namijenjen za telefon i jedan za neki veći uređaj.

https://www.instagram.com/p/B2EBK-xoHiM/?utm_source=ig_embed

Trenutno je ruksak dostupan isključivo u Saint Laurent Rive Droite buticima u Parizu i Los Angelesu. Što se tiče cijene, ona je u skladu s luksuznim dodacima Saint Laurenta. Modna kuća prodaje slične ruksake od kepera i najlona bez senzora za gotovo €900, dok su drugi ruksaci i torbe u kožnoj varijanti dostupni na web lokaciji marke za više od €2000 po komadu.

https://www.instagram.com/p/B1zIFLMoTAT/?utm_source=ig_embed

Elle.hr