Sportska elegancija

Tenniscore je novi modni hit

Autor: Žene.ba
Tenniscore je novi modni hit
Foto: X

Zendaya je među vodećim predstavnicama ovog popularnog stila, a trenutno je prisutna na svjetskoj premijeri najnovijeg filma "Challengers". Također, Hailey Bieber nedavno je sarađivala na kampanji za brend Fila.

Od apsolutne prevlasti traperica koja je zavladala još početkom 2023. godine, opsesije Miu Miu brendom, vladavine kožnih komada pa sve do neizostavne "barbiecore" manije, možemo sa sigurnšću reći kako su prošlu godinu obilježili razlićiti trendovi u svijetu mode.

No, kako je uobičajno, s novom godinom dolaze i novi stilovi, a već smo u 2024. vidjeli povratak nekih modnih trendova. Jedan od njih je tzv. western estetika ili kaubojski stil, a sada se ponovno vraća još jedan - tenniscore.

Stil koji nosi naziv "tenniscore" inspirisan je popularnim sportom, pri čemu odjevni komadi izgledaju kao da su upravo skinuti s teniskih terena. Jedna od predvodnica ovog stila je Zendaya, koja se trenutno pojavljuje na svjetskoj premijeri novog filma "Challengers". Nedavno se održala premijera u Londonu, gdje je glumica zablistala u bijeloj haljini visokog proreza s izvezenim teniskim reketima - simpatičnim detaljima koji su obogatili čitavu kreaciju.

Također, na premijeri novog filma u Rimu, 27-godišnja glumica osvojila je srca u srebrenoj haljini Loewe, s jasnim naglaskom na tenniscore stil. Posebno su privlačile neobične cipele s teniskim lopticama kao potpeticama. Ovaj izbor još jednom potvrđuje Zendayinu posvećenost modi, zajedno sa svojim dugogodišnjim stilistom Lawom Roachom, koji pažljivo razmatra svaki detalj kako bi se uskladio s temom filma koji promovira u tom trenutku.

No, Zendaya nije jedina koja je istaknla tenniscore stil u modnom svijetu. Hailey Bieber također je doprinijela ovom trendu kada je krajem marta snimila kampanju za talijanski sportski brend Fila. Fokus ovog brenda u ovoj sezoni su replike retro trenerki, teniskih suknji i sportskih topova, koji se zajedno s prslucima, polo majicama i haljinama ubrajaju u neizostavne komade karakteristične za tenniscore stil.

Iako se prvenstveno radi o sportskim komadima, prednost tenniscore estetike je ta što se može nositi u svim kombinacijama i pomalo nas podsjeća na "old money" stil. Bez obzira na to je li riječ o klasičnim patikama, stylish baletankama ili kožnim mokasinkama, komadi koji pripadaju ovom trendu izgledat će jednako dobro za koju se god obuću odlučili.