inovativni dizajn

Trendi nakit: Šta biraju “it” djevojke ove jeseni?

Autor: Žene.ba
Trendi nakit: Šta biraju “it” djevojke ove jeseni?
FOTO: Naslovna

Nakit je jedan od najupečatljivijih modnih detalja i najbitnijih koraka u kreiranju zanimljivih trendi kombinacija, a ove jeseni imat će ključnu ulogu u stajlinzima, s obzirom na to da ćemo nositi jednostavnije i neutralnije kombinacije. Kao i s odjećom, “it” dizajn nakita se konstantno mijenja i prilagođava aktuelnim stilskim ideologijama, a mi vam pomažemo otkriti upravo koji modeli će biti u modnom fokusu ove jeseni.

Trendi nakit u nadolazećoj kišnoj sezoni igrat će veoma važnu ulogu ove jeseni, a koje dizajne će birati “it” djevojke, otkrijte u nastavku.

Izbor sjajnih dodataka
Tokom ljeta smo težili raskošnim i upečatljivim dizajnima nakita, a sličnu estetiku pratimo i u hladnijoj sezoni. U skladu s tim, birat ćemo statement i inovativne dizajne, te one u “it” nijansi – bordo.

Predviđamo da će upravo velike naušnice, zabavne bangle narukvice te ogrlice s šarmantnim privjeskom krasiti naše kombinacije. Uz navedene, biseri će također dominirati, a doživjet ćemo i povratak nekad popularnih choker ogrlica, ali naravno s modernim twistom, prenosi Journal.hr

Bordo nakit
Ove jeseni u trendu će bordo nijanse uveliko krasiti odjeću, obuću ali i modne dodatke. Narukvice s pokretnim dijamantima i bordo kaišem od kože, dijamantno prstenje i ogrlice u nijansama ove boje će odlično izgledati uz svečane, ali i dnevne kombinacije.


Velike statement naušnice
Kao i prošle sezone, upečatljive naušnice nosimo i ove jeseni. No, pretežno biramo pozlaćene komade u raznim inovativnim oblicima.


Bangle narukvice
Bangle narukvice, koje su bile veoma popularne tokom 80-ih, a od tada su se već nekoliko puta vraćale na svjetsku scenu, opet su u trendu. Sada ih volimo nositi slojevito, s naglaskom na smeđe, zlatne i krem modele.

Ogrlice s privjeskom
Ogrlice u novoj sezoni krasi privjesak. Privjesak može biti decentan i minimalističan, ili pak velik i upečatljiv, a odlično se uklapaju u aktuelni boho stil odijevanja.

Šarm bisera
Biseri su modni klasik koji svake godine nosimo. Posebno će biti bitni ove jeseni, a nesmetano ćemo ih kombinirati na svaki stil i stajling za moderan i upečatljiv izgled.



Choker ogrlice

Iako ste se možda nadali da ih nećete više viđati, choker ogrlice će biti mega hit ove jeseni i zime. Posebno će se nositi blistavi dijamantni modeli s potpisom.