Moda

U kojem će gradu Dior predstaviti Pre-Fall 2020 kolekciju?

Autor: Žene.ba
U kojem će gradu Dior predstaviti Pre-Fall 2020 kolekciju?

Dior i njegov novi kreativni direktor za mušku liniju Kim Jones najavili su da će 3. prosinca u Miamiju predstaviti svoju kolekciju Pre-Fall Men 2020. Predstava će se održati nekoliko dana prije događanja Art Basel Miami.

Ovo nije prvi pokušaj Kima Jonesa da francusku modnu kuću poveže sa svijetom umjetnosti. Nakon što je počeo raditi u Dioru u suradnji s umjetnikom Brianom Donnellyjem, poznatim kao KAWS, dizajner je postao zainteresiran za spajanje ljubitelja umjetnosti i ljubitelja mode.

Uspio je surađivati ​​s Hajimeom SorayamaRaymondom Pettibonom i DanielomArshamom. Iako se o nadolazećem showu ne zna mnogo, očekuje se da će Dior ovoga puta stvoriti kolekciju u suradnji s novim umjetnikom po izboru kreativnog direktora.

https://www.youtube.com/watch?v=W1bLWITdDHc

Njegova prva kolekcija za modu kuću Dior – proljeće-ljeto 2019. godine – bila je vrlo romantična, ali istodobno muževna. Dizajner je spojio tradicionalne uzorke kuće – cvijeće, legendarni uzorak toile de jouy iz 1947. godine uz omiljene hobije Christiana Diora: ljubav prema vrtlarstvu, umjetnost, pse i večernje zabave. Figurica njegovog voljenog psa Bobbyja postala je element scenografije izložbe, linije nakita i simbol kolekcije.

Elle.hr