Moda

Vaše omiljene traperice promijenile su oblik? Evo kako ih možete spasiti

Autor: Žene.ba
Vaše omiljene traperice promijenile su oblik? Evo kako ih možete spasiti

Najpopularniji, ali i najproblematičniji odjevni komad definitivno su traperice.

Žene prvo muku muče s pronalaskom idealnog modela i broja, a s obzirom na to da mnogima to nikako ne polazi za rukom, savršene traperice često zvuče poput nekog urbanog mita. Baš zato, ako i kada ih napokon pronađu, iz njih se ne izvlače. No baš kao i sva druga odjeća, traperice nakon puno nošenja gube svoj oblik, zbog čega nam s vremenom više ne stoje kao kad su kupljene. Ipak, za njih ima još spasa i prije nego što ih bacite, jer su vam odjednom postale prevelike ili vas stišću, isprobajte ove jednostavne trikove za njihovo sužavanje, odnosno proširivanje. Dobra je vijest da vam za njih ne trebaju pribor ni krojačke vještine.

Ako su vam traperice prevelike...

- Operite ih u vrućoj vodi

Ako su vam se traperice rastegnule od nošenja, operite ih u perilici na najvišoj temperaturi. Traper će se na visokoj temperaturi suziti, baš kao i pamuk, a u ovom bi slučaju bilo najbolje preskočiti omekšivač za rublje.

- Ubacite ih u sušilicu

Nakon pranja mokre traperice ubacite u sušilicu i namjestite je na najvišu temperaturu. Toplina će stisnuti traper i vaše će hlače izgledati kao da ste ih tek kupile.

Ako su vam traperice preuske...

- Posprejajte ih mlakom vodom i rastežite

Ovo je najlakši način za rastezanje traperica koje su se s vremenom smanjile. U bocu s raspršivačem ulijte mlaku vodu i pošpricajte je duž obje nogavice, a zatim rukama povlačite traperice dok se ne rastegnu. S količinom vode, baš kao i sa smjerovima rastezanja te područjima koja rastežete, budite slobodne.

- Okupajte se u njima

Ovo možda zvuči ludo, ali zaista pali. Napunite kadu toplom vodom, kao da pripremate kupku, zatim obucite traperice i sjednite u vodu. Toplina će opustiti traper i šavove, a hlače će se prilagoditi obliku vašeg tijela. Naravno, ovo ćete očito morati napraviti barem dan prije nego što ih planirate nositi kako bi se traperice stigle osušiti na zraku jer će sušilica imati suprotan učinak i smanjiti ih.

Index.hr

Ovo su najljepše kombinacije

Ombre zidovi su novi hit u svijetu enterijera

Ljubav ne poznaje godine?

Svi pričaju o novoj romantičnoj komediji Anne Hathaway

Nije samo roditeljima teško

Kako stres roditelja utiče na djecu