Originialna ideja

Zendaya je poster svog novog filma pretvorila u raskošnu haljinu sa kristalima

Autor: Žene.ba
Zendaya je poster svog novog filma pretvorila u raskošnu haljinu sa kristalima
Foto: Zendaya

Kao posvetu filmu Challengers koji je od prošle sedmice stigao i u naša kina, Zendaya je ponovno servirala fenomenalan look. Sve se dogodilo u subotu, 28. aprila, kada je njen genijalni stilista Law Roach objavio slike i video glumice kako pozira u minijaturnoj haljini prekrivenoj kristalima inspirisanoj ničim drugim do samim posterom filma.

Kratka haljina do bedara imala je izdužene široke rukave i prikazivala je Zendayu u punom sjaju, poput hodajućeg promotivnog plakata za film. Izgled je uparila sa zatvorenim svjetlucavo bijelim štiklama i decentnim naušnicama.

View this post on Instagram

A post shared by Law Roach (@luxurylaw)

Zendaya je podigla promociju filma na novi nivo svojim tenisetrskim tematskim outfitima, inspirišući nastanak trenda "tenniscore". Od svjetlucave minihaljine ukrašene teniskim lopticama brenda Loewe, do izrezane ružičaste polo haljine Jacquemusa, Zendayini outfiti su pravi "teniserski smash". Čak je odala počast Venus i Sereni Williams rekreirajući fotografiju dviju sestara teniserskih zvijezda iz 1998. noseći crno bijelu balsku haljinu Caroline Herrere i kosu do ramena ukrašenu bijelim perlama.

View this post on Instagram

A post shared by BYRDIE (@byrdie)

Zendaya je poznata po tematskom oblačenju za promocije svojih filmova, a dok je promovisala film "Dune: Part 2", plijenila je pažnju svojim fantastičnim futurističkim outfitima. Njezini lookovi su uvijek pun pogodak, što jasno pokazuje kako Zendaya i njezin dugogodišnji stilist Law Roach postavljaju nove standarde u modnom svijetu.