Povratak resica

Zendaya ponovo u središtu pažnje: Očarala sve Cavallijevom kreacijom

Autor: Žene.ba
Zendaya ponovo u središtu pažnje: Očarala sve Cavallijevom kreacijom
Foto: Zendaya / Instagram

Zendaya, američka glumica, poznata je po svom impresivnom modnom stilu, a ključnu ulogu u oblikovanju njenog izgleda igra njen dugogodišnji stilist Law Roach. Roach, čija se karijera obilježava saradnjom s brojnim poznatim damama, uključujući legendarnu pjevačicu Celine Dion, aktivno sudjeluje u stvaranju nezaboravnih modnih kombinacija za Zendayu već godinama.

Zendaya je još jednom potvrdila svoj izuzetan modni ukus na Green Carpet Fashion Awards u Los Angelesu. Pojavila se u izuzetnoj svilenoj haljini od šifona s krokodilskim uzorkom i intrigantnim resicama, koju potpisuje modna kuća Roberto Cavalli. Haljina, zapravo dio kolekcije za proljeće/ljeto 2011., dodatno je obogaćena nizom narukvica i jednostavnim dijamantnim naušnicama, stvarajući sofisticiran i pažljivo odabrani look za ovu 27-godišnju američku glumicu.

Zendaya se ističe svojim modnim kombinacijama, a njen dugogodišnji stilist Law Roach ima ključnu ulogu u tome. Roach, iskusni modni stručnjak koji je surađivao s mnogim poznatim damama, uključujući legendarnu Celine Dion, podijelio je u intervjuu za Vogue izazove koje su zajedno morali svladati na početku Zendayine karijere. Na samom početku, pronaći odgovarajuće outfite za crveni tepih bilo je izuzetno teško jer mnogi nisu bili voljni sarađivati s mladom zvijezdom. No, s njezinim planetarnim uspjehom, situacija se promijenila, a Zendaya i Roach sada redovno oduševljavaju javnost svojim originalnim modnim odabirima.