Upustite se u avanturu

5 razloga zašto je putovanje sa prijateljicama odlična ideja

Autor: Žene.ba
5 razloga zašto je putovanje sa prijateljicama odlična ideja
Foto: Getty

Bez obzira na trenutni status vašeg ljubavnog života, ključno je da barem jednom godišnje posvetiti vikend, ili još bolje, nekoliko dana, putovanju sa svojim najbližim prijateljicama. Ovakav vid odmora donosi poseban šarm i uzbuđenje koje teško može nadmašiti bilo koje drugo putovanje. Više od same zabave, ovo iskustvo pruža priliku za produbljivanje veza sa važnim ženama u vašem životu, jačanje prijateljstava i zajedničko stvaranje uspomena koje će trajati cijeli život.

Ojačat ćete prijateljstvo

Brza svakodnevica i ubrzan tempo često nam ograničavaju vrijeme za druženje s prijateljicama, ali pravo prijateljstvo gradi se kroz zajednička iskustva, dijeljenje sjećanja te iskrene razgovore o svim temama - od smiješnih do ozbiljnih i svega između. Zbog toga, putovanje zajedno može nadoknaditi izgubljene trenutke koje nam je život "ukrao", podsjećajući nas koliko je važno, usprkos užurbanosti, uvijek izdvojiti vremena za dragocjene ljude u našem životu.

Osjećat ćete se slobodno i nesputano

Imati priliku ukrcati se na avion ili sjesti u automobil s najboljim prijateljicama, privremeno napustiti svakodnevicu i istražiti nepoznate destinacije - pruža nevjerovatan osjećaj slobode. Bez obzira imate li partnera i djecu, provoditi vrijeme na novom i neistraženom mjestu vraća osjećaj bezbrižnosti. Tada, glavne brige postaju sitnice poput odabira pravog faktora za sunčanje i izbor idealnog mjesta za večeru - upravo su ti trenuci nečega što svima povremeno treba u godini.

Upoznavanje novih ljudi

Boravak u društvu prijateljica čini nas otvorenijima prema upoznavanju novih ljudi, pri čemu to ne mora nužno rezultirati romantičnim susretima, iako je to moguće ako ste slobodni. Za razliku od parova koji često zadržavaju određenu suzdržanost, u grupnom okruženju veća je vjerovatnost da će se ljudi otvoriti prema novim prijateljstvima koja mogu prerasli u dugoročna druženja.

Podsjetit ćete se zašto ste najbolje prijateljice

Poput toga kako romantična putovanja mogu osvježiti ljubavnu vezu, isto tako i putovanje s prijateljicama ima moć ojačati prijateljstvo. Na putovanju, vidjet ćete svoje prijateljice u novom kontekstu, daleko od uobičajnog stresa i obaveza, s naglaskom isključivo na opuštanju i uživanju. To je trenutak koji će vas podsjetiti na stare uspomene i pokazati da u životu imate izuzetne ljude.

Razgovor o problemu i potencijalnom riješenju 

Iako se putovanje na prvu ne čini kao period tokom kojeg želimo razgovarati o problemima, zapravo se radi o dobrom trenutku za maksimalno otvaranje i povjeravanje. Bez obzira na to što je i putovanje vremenski ograničeno, imamo više vremena nego tijekom uobičajnih dana, stoga period putovanja možete iskoristiti i kako biste prijateljicu motivisali da napusti posao koji ne voli ili izađe iz toksične veze koje je sputava u životu.