Vrijedno odredište

Ako se zateknete u Parizu, preporučujemo posjetu ovom muzeju koji ne naplaćuje ulaz

Autor: Žene.ba
Ako se zateknete u Parizu, preporučujemo posjetu ovom muzeju koji ne naplaćuje ulaz
Foto: Musee Carnavalet

Stigli su nam topliji i sunčaniji dani, produžavajući nam vrijeme provedeno na otvorenom, te polako počinjemo maštati o nadolazećem proljeću. Iako je tek kraj februara, već razmišljamo o iskorištavanju preostalih dana godišnjeg odmora, a mnogi od nas već planiraju putovanje. Posjeta Pariza uvijek je dobra ideja.

Jedan od najljepših i najposjećenijih gradova na svijetu, grad ljubavi i mode, ujedno je i grad različitosti, kulture, gastronomije i arhitekture. Od Eiffelovog tornja koji je simbol Pariza danas, preko romantičnih mostova nad rijekom Seinom, muzeja i galerija, pa sve do ulica sa skupocjenim radnjama, Pariz je grad koji nudi ponešto za svakoga.

Musée Carnavalet

Naravno, na vrhu naše liste je neizbježan Louvre, čiji je status najposjećenijeg muzeja opravdan zahvaljujući impresivnoj zbirci umjetnina. Međutim, otkrili smo još jedno izuzetno vrijedno odredište koje ćemo zasigurno posjetiti prilikom sljedećeg boravka u Parizu - Musée Carnavalet.

Ovaj muzej ne samo da nudi raznoliku kolekciju umjetničkih djela, od antike do suvremenosti, već vam također omogućuje besplatan ulaz. Smješten u prekrasnom arhitektonskom okruženju, Carnavalet pruža dubok uvid u različite periode kroz bogatstvo detalja, otkrivajući život ljudi kroz historiju, stari saloni i priče o Parizu i njegovim stanovnicima.

Pozicioniran u historijskom dijelu Marais, ovaj muzej je ne samo najstariji u Parizu, već i jedan od najvećih u Francuskoj s impresivnih gotovo 625 000 eksponata, svaki s vlastitom pričom.