Od Španije do Egipta

Bajkovite destinacije gdje možete iskusiti let balonom na vruć zrak

Autor: Žene.ba
Bajkovite destinacije gdje možete iskusiti let balonom na vruć zrak
Foto: X

Iskustvo leta balonom na vrući zrak ostavlja neizbrisiv trag u sjećanju, pružajući jedinstvenu perspektivu i osjećaj slobode koji rijetko koja druga aktivnost može pružiti. No, osim toga, let balonom donosi i dozu adrenalina, pa svako dobiva ono što mu je potrebno iz ovog iskustva.

Guadix / Španija

Andaluzija, jedna od najljepših španskih pokrajina, pruža spektakularno iskustvo leta balonom. Grad Guadix nudi izvanredan ambijent za ovu avanturu, s karakterističnim bijelim krovovima i jedinstvenom arhitekturom. No, vrhunac doživljaja je pejzaž Granada Geoparka, koji se nalazi pod UNESCO-ovom zaštitom. Ovaj park, prostirući se na 4.722 km², obiluje jedinstvenom geološkom historijom. Okružen visokim planinama Pirenejskog poluotoka, područje obiluje važnim geološkim nalazima iz kvartarnog doba, uključujući sedimente koji su oblikovali prekrasne doline kroz procese erozije.

Kapadokija / Turska

Kapadokija u Turskoj spada među najistaknutija mjesta na planeti za avanturu letenja balonom i svake godine privlači brojne posjetioce jer pruža rijetku priliku za let iznad područja UNESCO-ove svjetske baštine. Veći dio godine nebeski prostor ove regije oživljava spektakularnim prikazom boja zahvaljujući stotinama balona koji ukrašavaju nebo u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Pogled na predivan krajolik, ali i ostale balone, definitivno je nešto što morate iskusiti jednom u životu.

Toskana / Italija

Toskana, ta čarobna talijanska destinacija, već je toliko puta opisana da se čini teško dodati nešto novo. No, kad spojite tu bajkovitu Toskanu s letom balonom, dobivate nezaboravno iskustvo koje nadmašuje sva očekivanja. Pogled s neba na zelene brežuljke, beskrajne vinograde, polja lavande te srednjovjekovne dvorce i sela pruža jedinstvenu perspektivu na ovo prekrasno područje. To je idealna prilika da se prepustite čarima Toskane i istovremeno doživite avanturu leta balonom, spoj hedonizma i maksimalne relaksacije koji će vas ostaviti bez daha.

Rijeka Nil / Egipat

Iako se radi o nešto udaljenijoj destinaciji, let iznad rijeke Nil vratit će vas u neka prošla vremena te podsjetiti na bogatu historiju ovog područja. Iz balona ćete moći uživati u pogledu na neke od najistaknutijih i najstarijih spomenika u Egiptu, kamufliranih među ruralnim pejzažima jer let uključuje prolazak iznad piramida, Luxorskog hrama koji je sagrađen je u doba Novog kraljevstva i mnogih drugih historijskih građevina.

Dolina Loire / Francuska

Nazvana u čast najduže rijeke u Francuskoj koja prolazi kroz centar zemlje, dolina Loire proglašena je UNESCO-ovom svjetskom baštinom zbog svoje ljepote i historijskog značaja. Dom je nekih od najpoznatijih dvoraca na svijetu, kao što su Chenonceau, Chambord i Villandry, a osim toga, historijsko i arhitektonsko bogatstvo ovog područja nadmašuje ljepotu prirodnog pejzaža. U svakom slučaju, lokacija na kojoj ćete ostati bez riječi.