U Francuskoj

Claude Monetova kuća otvorena za posjetioce i odiše proljećem

Autor: Žene.ba
Claude Monetova kuća otvorena za posjetioce i odiše proljećem
Foto: Normandy Tourism

Kuća i vrt legendarnog impresionističkog slikara Claudea Moneta ponovno su otvoreni za posjetioce, što će sigurno razveseliti ljubitelje umjetnosti i posebno pravca impresionizma.

Smještena u Givernyu, Francuska, ova lokacija privlači posjetioce iz cijelog svijeta željne doživljaja inspiracije koju je Monet pronašao u svom okruženju. Monet je živio i stvarao u ovoj kući od 1883. do svoje smrti 1926. godine, gdje je kreirao neka od svojih najpoznatijih djela, uključujući čuvenu sliku "Nymphéas et pont japonais". Posjeta Monetovoj kući i vrtovima postaje ultimativni izbor za zaljubljenike u prirodu i umjetnost prilikom sljedećeg putovanja u Francusku.

View this post on Instagram

A post shared by ☁ 祁刘意 ☁ (@_qris._)

Claude Monet, francuski impresionistički slikar, ostavio je neizbrisiv pečat u svijetu umjetnosti svojim slikama pejzaža, vrtova i vodenih površina. Rođen 1840. godine u Parizu, Monet je postao poznat po svojoj jedinstvenoj tehnici i stilu, koji su se isticali neuhvatljivošću svjetlosti i atmosfere. Kroz svoje slike, Monet je postao pionir u prikazivanju prirodnih scena u različitim svjetlosnim uslovima, hvatajući trenutke prolaznosti i promjene u prirodi. Njegovo nasljeđe i dalje nadahnjuje umjetnike širom svijeta, ostavljajući dubok trag u hisotriji umjetnosti.

View this post on Instagram

A post shared by @la_vie_ma_folie

U blizini ovog malenog grada nalaze se neki od kultnih restorana, poput restorana u Impresionističkom muzeju La Terra café. Ovo mjesto je prema preporukama bivših posjetilaca uvršteno na sam vrh must-visit ljestvice. Svojom energijom se savršeno uklapa uz mir i raskoš Monetovih vrtova, dodatno obogaćujući doživljaj posjete ovom rajskom vrtu.