Iskustvo za pamćenje

Bajkovite destinacije za let balonom

Autor: Žene.ba
Bajkovite destinacije za let balonom
Foto: Ilustracija

Let balonom na vrući zrak bez imalo je razmišljanja nešto što ćete pamtiti ostatak života. Ovakva vrsta avanture nudi jedinstvenu perspektivu i osjećaj slobode koji je teško pronaći u drugim aktivnostima. Međutim, let balonom ima i adrenalinsku notu, te će svako dobiti ono što mu treba.

Guadix / Španija

Andaluzija je jedna od najljepših španskih pokrajina, te možemo samo zamisliti koliko je onda bajkovit let balonom. Guadix je grad iznad kojeg možete letjeti, a koji je specifičan po zanimljivim bijelim krovovima i specifičnoj arhitekturi. Međutim, ono što će vas oboriti s nogu jest pejzaž Granada Geoparka, koji se nalazi pod UNESCO zaštitom. Park se proteže na 4.722 km² i karakteriše ga jedinstvena geološka historija. Okružen je visokim planinama Pirenejskog poluotoka i ovo područje sadrži važne geološke dokaze iz kvartarnog doba, uključujući kontinentalne sedimente koji su oblikovali doline kroz procese erozije.

Kapadokija / Turska

Kapadokija u Turskoj spada među najistaknutija mjesta na planeti za avanturu letenja balonom i svake godine privlači brojne posjetioce jer pruža rijetku priliku za let iznad područja UNESCO-ove svjetske baštine. Veći dio godine nebeski prostor ove regije oživljava spektakularnim prikazom boja zahvaljujući stotinama balona koji ukrašavaju nebo u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Pogled na predivan krajolik, ali i ostale balone, definitivno je nešto što morate iskusiti jednom u životu.

Toskana / Italija

Šta reći o čarobnoj Toskani, a da već nije rečeno? Ova talijanska destinacija pruža sve potrebno za hedonistički odmor, a pridružite li tome i let balonom, kako se kaže – dobit ćete “puni paket”. Naime, pogled s neba prema zelenim brežuljcima, vinogradima i poljima lavande, srednjovjekovnim dvornicima i selima sjajna je ”isprika” da se što prije uputite put Toskane te odmor provedete u kombinaciji avanturizma i maksimalne relaksacije.