Raj na zemlji

Hotel Splendido u Portofinu - centar elegancije i romantike na Ligurijskoj obali

Autor: Žene.ba
Hotel Splendido u Portofinu - centar elegancije i romantike na Ligurijskoj obali
Foto: Instagram

Portofino, pitoreskni talijanski gradić obasjan suncem i morskim povjetarcem, i dalje očarava posjetioce iz cijelog svijeta svojom jedinstvenom ljepotom i šarmom.

Ovaj dragulj na obali Ligurijskog mora često je tema pjesama i inspiracija umjetnicima. Nedavno je ovdje svoju zaruku proslavila i njemačka blogerica Leonie Hanne, čime je Portofino ponovno privukao pažnju kao idealno mjesto za romantične trenutke.

Portofino je oduvijek bio sklonište holivudske elite, koja je tražila mir od užurbanosti i paparazza. Slavne osobe često su provodile vrijeme na svojim jahtama usidrenim u luci, a noći su provodili u luksuznom hotelu Splendido.

Splendido Portofino

Smješten na brežuljcima iznad samog centra grada, okružen zelenilom i netaknutom prirodom, hotel Splendido pruža svojim gostima nevjerovatno putovanje kroz luksuz. Bilo da iz vaše sobe ili apartmana uživate u pogledu na more ili se opuštate na terasi, zvukovi prirode pružit će vam pravu oazu mira.

View this post on Instagram

A post shared by Belmond (@belmond)

Hotel nudi mnoštvo aktivnosti, uključujući veliki bazen i teniske terene, idealne za aktivne goste koji žele provesti dan u samom kompleksu. Ako poželite istražiti centar Portofina, do njega možete doći u kratkoj šetnji od desetak minuta, dok je mini luka odmah tu pored za one koji žele istražiti obližnje otoke ili uživati u plovidbi morem.

Splendido Portofino otvorio je svoja vrata davne 1902. godine, te je postao sinonim za luksuzan odmor među svjetskim elitama. Njegova dugogodišnja historija i nepokolebljiva reputacija čine ga kultnim mjestom koje privlači poznate ličnosti iz svih krajeva svijeta.

Jedan od najromantičnijih načina da doživite Portofino je putovanjem luksuznim vozom Orient Expressom, koji je nedavno uveo novu liniju Paris – Portofino. Uživajte u nezaboravnom putovanju kroz europske pejzaže sve do samog vrha luksuza, gdje ćete doći do hotela Splendido Portofino i uživati u čarobnom doručku uz bazen.

Ovo putovanje ne samo da pruža nezaboravno iskustvo, već je i idealan način da se u potpunosti uronite u čari Portofina, upijajući ljepotu i eleganciju ovog jedinstvenog talijanskog bisera.