Must visit

Japodski otoci su raj za sve ljubitelje prirode

Autor: Žene.ba
Japodski otoci su raj za sve ljubitelje prirode
Foto: Instagram

U blizini Bihaća nalazi se pravi mali raj za sve ljubitelje prirode - Japodski otoci. Pet otočića na rijeci Uni, povezani drvenim mostovima jedna su od glavnih turističkih atrakcija u Bosni i Hecegovini.

Zeleno-plava oaza koju čine rijeka i priroda Japodskih otoka predstavlja idilu koja je još uvijek, na sreću, gotovo netaknuta.

Sređen turistički centar Japodski otoci sastoji se od uređenog parkinga, restorana ispod kojeg čujete šuštanje rijeke, beach bar i velik prostor za kampovanje. U skladu s prirodnom ravnotežom, svi su objekti pretežno drveni.

Uz sve ljepote koje nude Japodski otoci, poseban doživljaj pruža smještaj koji se tamo nudi. Kućica na drvetu vraća vas u djetinjstvo i bajke koje ste nekad voljeli, dok pruža nezaboravan boravak usred prirode.

Osim nje, tu su i luksuzni drveni bungalovi koji vam omogućuju udoban boravak uz dodir prirode. Ako preferirate avanturu, možete ponijeti i vlastiti šator i uživati ​​u kampovanju pod zvijezdama.

Japodski otoci omiljeno su odredište za sve ljubitelje aktivnog odmora u prirodi jer ovdje imaju pregršt opcija. Od popularnog raftinga na Uni, koji je čisti spoj adrenalina i uživanja, pa sve do quad avantura, biciklizma i pješačkih tura – ovdje nikada nije dosadno!