Brazil

Kolibe zbog kojih vrijedi otputovati na drugi kraj svijeta

Autor: Žene.ba
Kolibe zbog kojih vrijedi otputovati na drugi kraj svijeta
Foto: Brazil

Brazil je zemlja bogata intrigantnom kulturom, bujnom vegetacijom i raznolikim životinjskim svijetom, okružena nevjerovatnom amazonskom prašumom i prekrasnim tropskim okeanima. Ovo južnoameričko odredište često je na popisu najfascinantnijih turističkih destinacija za putnike.

Ako tražite više od pasivnog odmora na plaži ili obilazaka trgovina, Brazil nudi iskustva koja će potpuno proširiti vaše vidike, obogatiti vaš život i pružiti nezaboravna iskustva koja ćete prepričavati s osmijehom i divljenjem.

Brazil već stoljećima oblikuje bogatu kulturu koja je rezultat mješavine različitih etničkih i kulturnih uticaja. Multikulturalna populacija Brazila ponosno slavi svoju različitost, pružajući posjetiocima priliku da dožive širok spektar iskustava. Ples, hrana i mnoge druge aktivnosti tvore jedinstvenu i harmoničnu cjelinu koja oduševljava posjetioce. Lokalno stanovništvo srdačno dočekuje turiste, posebno se radujući gostima iz udaljenih destinacija, jer vole razmjenjivati znanje o različitim zajednicama i kulturama.

Kolibe za odmor u bajkovitom okruženju

Dođite i uživajte u prostoru dizajniranom za odmor usred prirode i posmatranje rajskog pogleda, a pronašli smo i smještaj koji to savršeno spaja. Kompleks drvenih koliba smješten je na rubu Lagoa da Pinguela, u Osóriju, na obali Rio Grande do Sul. No nije riječ o bilokakvim kolibama, riječ je o kolibama na kat te drvenim kućicama koje uz sebe imaju i dio izgrađen u obliku tornja.

Atalaia da Pinguela

Atalaia da Pinguela nudi 8 smještajnih jedinica, a birati možete ovisno o tome koliko će gostiju ovdje odmarati. Od koliba namijenjenih za romantičan odmor u dvoje, preko kućica za četvero ili šestero osoba.

Čar ovog smještaja apsolutno leži u pogledu na lagunu i prirodu koja vas okružuje. Zalazak sunca je spektakl sam po sebi, a pogled iz soba na ovaj čaroban prizor sigurno ćete pamtiti.

Svaka koliba sadrži sve potrebno za život, kao i sadržaje za opuštanje poput vanjskog privatnog bazena okruženog jezercem i sve to s pogledom na predivnu lagunu da Pinguela koja se nalazi samo nekoliko koraka dalje. Osim bazena i terase, neke kolibe imaju čak i hidromasažne kade.