U mirnom zagrljaju prirode

Oaza mira iznad jezera Mouriscot: Villa Magnan u Biarritzu

Autor: Žene.ba
Oaza mira iznad jezera Mouriscot: Villa Magnan u Biarritzu
Foto: Instagram

U mirnom zagrljaju prirode, tik iznad jezera Mouriscot u Biarritzu, leži Villa Magnan, predivan porodični pansion koji je nedavno obnovljen nakon gotovo osamdeset godina zaborava. Ova čarobna lokacija odiše mješavinom historijske elegancije i savremene udobnosti, pružajući gostima jedinstven doživljaj koji spaja tradiciju i modernitet.

Historijski šarm s modernim ugođajem

Villa Magnan sastoji se od nekoliko smještajnih jedinica, uključujući glavnu vilu koja je privatna i nedostupna gostima. Okružena bujnom prirodom i životinjama, ovo imanje nudi miran boravak uz brzi pristup centru grada Biarritza.

Unutrašnji prostor: Vintage elegancija

Interijer Ville Magnan oduševljava svojom vintage estetikom i karakterističnim detaljima. Svaka soba nosi svoju tematsku notu - od ružičaste do plave sobe, biblioteke do ateljea. Prozori i vrata pružaju nevjerovatne poglede na prirodni pejzaž, stvarajući slikovite prizore koji mijenjaju svoju boju tokom dana.

Kulinarski užici: Doručak i restoran

Boravak u Villi Magnan uključuje doručak koji se servira između 9 i 11 sati na terasi kuhinje, u trpezariji ili dvorištu. Doručak je obogaćen lokalnim proizvodima i nudi širok spektar slatkih i slanih delicija. Restoran u vrtu, otvoren od sredine juna do sredine septembra, nudi mogućnost ručka ili večere pod otvorenim nebom, uz pažljivo odabrane jelovnike koji se mijenjaju sedmično.

Staklenik i kreativnost kuhinje

Originalni staklenik, obnovljen u svoj prvobitni sjaj, sada je dom kuhinje restorana u Villi Magnan. Ovdje se pripremaju jela koja se mijenjaju u skladu s dostupnošću svježih namirnica i sezonskim inspiracijama, nudeći gostima jedinstvena gastronomska iskustva.

Dostupnost proizvoda putem webshopa

Villa Magnan svojim gostima nudi mogućnost da odnesu dio ovog čarobnog iskustva kući. Putem njihovog webshopa mogu se nabaviti odjeća, kozmetika i pokrivači, savršeni kao podsjetnik na opuštajući boravak u ovoj prelijepoj vili.