Ljeto 2024.

Očaravajuće plaže Evrope: Gdje sunce dodiruje more

Autor: Žene.ba
Foto: Amoudara / Ilustracija

Ljeto je vrijeme za bijeg na obalu, a Evropa ima nevjerovatne plaže koje oduzimaju dah. Od kristalno čistog mora do zlatnog pijeska, ovo su neke od najnevjerovatnijih primjeraka evropskog priobalja.

Navagio Beach, Grčka: Tajanstveni Raj na Zakintosu
Sama zamisao bijelog pijeska okruženog stijenama i tirkiznim morem dovoljna je da očara. Ova plaža, poznata i kao ''Shipwreck Beach'', dom je olupine broda koja čini misterioznu kulisu na obali Zakintosa.

Costa del Sol, Španija: Sunce, More i Flamenco Ritam
Costa del Sol, poznata kao "Sunčeva obala", nudi više od samo plaže. Ovdje možete uživati u španskoj kulturi, bogatoj hrani i uvijek prisutnom suncu dok šećete dugim pješčanim plažama.

Amoudara Beach, Grčka: Pješčana Oaza na Kreti
Na jugoistoku Krete nalazi se Amoudara, plaža koja pruža savršen spoj luksuza i opuštanja. Duge plaže, mirno more i blizina historijskih lokaliteta čine je neodoljivom destinacijom.

Algarve, Portugal: Dramatične Stijene i Intimne Uvale
Algarve je raj za ljubitelje netaknute prirode. Od strmičitih stijena do skrivenih uvala, ova regija u Portugalu nudi raznolikost koja će zadovoljiti svakog putnika.

Cinque Terre, Italija: Šarene Kuće i Plaže pod Suncem
Italija je poznata po svojoj ljepoti, a Cinque Terre nije iznimka. Pet slikovitih ribarskih sela pružaju nevjerovatne plaže uz šarene kuće koje se doimaju kao slika savršenog odmora.

Makarska Rivijera, Hrvatska: Biser Jadranskog Morа
Smještena između planina i Jadranskog mora, Makarska Rivijera nudi prekrasne plaže i kristalno čisto more. Gradići poput Brela nude mirne oaze za bijeg od svakodnevnog stresa.

Zlatni Rat, Hrvatska: More, Sport i Priroda u Savršenom Skladu
Na otoku Braču smjestila se Zlatni Rat, jedna od najpoznatijih plaža u Evropi. Njezin neobičan oblik mijenja se ovisno o vjetru i plimi, a okolna priroda čini je savršenim mjestom za ljubitelje sportova na vodi.