Naša preporuka

Ovaj šarmantni lisabonski hostel nudi historijski i gastro doživljaj

Autor: Žene.ba
Ovaj šarmantni lisabonski hostel nudi historijski i gastro doživljaj
Foto: Instagram

Prvi takav u svom stilu, ne samo klasični hostel nego mnogo više od toga,  Independente Lisboa Príncipe Real smješten je između modernih četvrti Chiado i Príncipe Real, nudeći jedinstveni doživljaj spajanja prošlosti i modernog u prelijepom Lisabonu.

Ovaj šarmantni koncept u srcu Lisabona nudi čak jedanaest prostranih soba za spavanje i 22 privatna apartmana, svaki s jedinstvenim uređenjem i pogledom na vidikovac São Pedro de Alcântara.

Iako je prvobitno izgrađen kao službena rezidencija švicarskog ambasadora na početku 20. stoljeća, Independente je dao novi život ovim  palačama. Kroz svoje šareno predvorje, pažljivo odabrane vintage komade i umjetnička djela 18 umjetnika iz ranih 20-ih godina prošlog stoljeća, oživljava se duh prošlosti u savremenom kontekstu.

U skladu s idejom stvaranja zajednice i dijeljenja zabavnih iskustava, Independente Lisboa Príncipe Real domaćin je dva restorana pod vodstvom chefa Davida Vieire. Ovi restorani već decenijama predstavljaju ključna mjesta okupljanja, slaveći dva najveća užitka u životu - hranu i piće.