Odmor za dušu

Ove botaničke vrtove morate barem jednom posjetiti

Autor: Žene.ba
Ove botaničke vrtove morate barem jednom posjetiti
Foto: Instagram

Ima nešto posebno lijepo i umirujuće u šetnji kroz botaničke vrtove. Ove cvjetne oaze ne samo da vas trenutno mogu uvesti u "zen mode", već su i sjajna opcija za vikend-izlet s porodicom ili prijateljima. Stoga, ako želite spojiti ugodno s korisnim te istovremeno uživati u ljepoti cvijeća, evo tri čarobne europske destinacije koje biste trebali posjetiti!

Jardín Botánico de Cagliari / Italija

Sardinija je talijanski otok koji sâm po sebi osvaja prirodnim ljepotama, a pridodamo li svemu i jedan od najljepših botaničkih vrtova, mislimo da smo dobili idealnu destinaciju za putovanje. Naime, Jardín Botánico de Cagliari nalazi se u historijskom dijelu grada te se može pohvaliti nepreglednim brojem različitih biljnih vrsta. Međutim, red ipak postoji i vrt je podijeljen u tri skupine: u jednom djelu nalaze se mediteranske biljke karakteristične za Sardiniju, u drugom biljne vrste iz Južne Amerike, SAD-a i Australije, a u trećem rijetke tropske vrste.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Michael McCoy (@michaelmccoyongardens)

Royal Botanic Gardens, Kew / Velika Britanija

UNESCO je 2023. ovaj vrt proglasio svjetskom kulturnom baštinom, onda možete zamisliti koje biljne dragocjenosti krije. Vrt se proteže na impresivnih 132 hektara, ima više od 30 000 biljaka, raznih staklenika i kuća od kojih je najpoznatija Davies Alpine House. Posjetioce posebno i oduševljavaju biljke koje svoje godine broje u stotinama godina, kao što je to primjer jednog bonsai drvca.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Kew Gardens (@kewgardens)

Keukenhof / Nizozemska

Lista najljepših botaničkih vrtova Europe jednostavno ne može proći bez nizozemskih polja tulipana. Naime, Keukenhof obuhvata 32 hektara vrtova s više od sedam miliona zasađenih cvjetova – uključujući 800 različitih vrsta tulipana. Za potpuni doživljaj ovog raja, možete rezervisati vožnju brodom kroz beskrajna polja cvjetnih lukovica koja okružuju park, a za sve one koji žele još pozornije istražiti park, dostupna je opcija rezervacije vodiča.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tulip Festival Amsterdam (@welovetulips)