Počinje 20. marta

Planirate putovanje? Festival svjetla u Zagrebu je odličan izbor

Autor: Žene.ba
Planirate putovanje? Festival svjetla u Zagrebu je odličan izbor
Foto: Festival svjetla Zagreb

I ove godine, Zagreb će biti domaćin umjetničkog festivala - Festival svjetla Zagreb. Službeno će početi 20. marta, a posjetitelji će moći uživati u ovogodišnjem izdanju sve do 24. marta.

Proljeće je sinonim za svjetlost i buđenje prirode, a Festival svjetla Zagreb upravo donosi tu novu energiju, spoj umjetnosti, dizajna, spektakla, zabave i arhitekture koji će oživjeti omiljene zagrebačke lokacije.

29 atrakcija

Tokom pet dana festivala, posjetitelji će imati priliku istražiti ukupno 29 atrakcija na 24 lokacije, najavljujući dolazak toplijih i dužih dana te nas povezujući s gradom na jedinstven način.

U sklopu obilježavanja Sata za planetu Zemlju, jednog od najvećih globalnih pokreta za okoliš, na ovogodišnjem Festivalu svjetla Zagreb bit će u subotu, 23. marta, u 20:30 sati, na 15 minuta ugašene sve svjetlosne instalacije. Sat za planetu Zemlju pruža trenutak solidarnosti i priliku da pokažemo brigu jedni za druge, kao i za naš jedini dom koji svi dijelimo.

Festival svjetla Zagreb ne predstavljaju samo čarobne svjetlosne instalacije, impresivno mapiranje, razigrane animacije i raznobojni objekti, već i donose dobre emocije, pozitivnu energiju te slavljenje dolaska proljeća koje svi nestrpljivo iščekujemo.

Tokom pet dana festivala, ulice Zagreba postaju platno domaćim i inozemnim umjetnicima, stvarajući slikarsku harmoniju i razigranu scenografiju za raznolike oblike inovativne umjetnosti, a ulaz na sve programe je besplatan.