Gatro užitak

Planirate putovanje? Imamo dobar razlog da posjetite Ljubljanu

Autor: Žene.ba
Planirate putovanje? Imamo dobar razlog da posjetite Ljubljanu
Foto: Ljubljana

Proljeće donosi novu energiju i idealno je vrijeme za istraživanje svijeta. Među poželjnim destinacijama koje privlače putnike je i Ljubljana, predivna slovenska prestonica koja mami svojom čarolijom.

Ako ste ljubitelj izleta koji spajaju odličnu destinaciju, ukusnu hranu i opuštenu atmosferu, ne propustite priliku da ovog proljeća posjetite Ljubljanu i uživate u jedinstvenom food eventu koji se održava svakog petka na gradskoj pijaci u centru grada - Odprta kuhna.

Ovaj izuzetno popularni food festival predstavlja jedan od najdugovječnijih događaja ovog tipa u regionu, te privlači posjetioce svojom raznolikošću, autentičnim ukusima i pristupačnim cijenama. Svakog petka tokom proljeća i kasne jeseni, ljubljanska pijaca postaje mjesto okupljanja brojnih kuhara i restorana kako iz Ljubljane, tako i iz cijele Slovenije. Posjetioci mogu uživati u raznovrsnim street food specijalitetima, domaćim voćnim napicima i slatkišima.

Ono što izdvaja Odprtu kuhnu je posebna pažnja posvećena raznolikosti ponude. Organizatori su postavili pravilo da se isto jelo ne može naći na više štandova, što je doprinijelo da svaki izlagač ima priliku da se istakne i predstavi svoje specijalitete na najbolji mogući način.

Ovaj food festival predstavlja savršeno mjesto za afterwork druženje, gdje možete započeti vikend već u petak nakon posla. Također, ove sezone festival se proširio i na Novo mesto, gde će se otvoriti na Glavnom trgu od subote, 20. aprila.

Ne propustite priliku da otkrijete raznolikost ukusa i uživate u autentičnom gastronomskom iskustvu koje nudi Odprta kuhna.