Istra

Rovinj: Grad pun šarma i lijepe atmosfere

Autor: Žene.ba
Rovinj: Grad pun šarma i lijepe atmosfere
Foto: Rovinj

Rovinj je jedan od najšarmantnijih gradova u Istri, a svojim izgledom podsjeća na romantične talijanske gradiće. Ako još niste posjetili Rovinj ili se uvijek rado vraćate, evo nekoliko prijedloga kako provesti vikend i maksimalno iskoristiti sve što ovaj predivni grad nudi.

Šetnja starogradskom jezgrom

Historijska starogradska jezgra Rovinja prava je riznica arhitektonskih stilova – od romaničkog i gotičkog, do renesansnog, baroknog i neoklasicističkog. Ulice su uske i romantične, idealne za šetnju i istraživanje. Ne propustite posjetiti crkvu Sv. Eufemije koja se nalazi na brežuljku i pruža prekrasan pogled na more i okolne otoke. Gradom dominiraju i brojna gradska vrata, poput Vrata stare ribarnice s baroknim Balbijel lukom iz 17. stoljeća.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli @ljetoincroatia

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli ruba alghofaili (@robaalghofaily)

Uživanje u kafićima i restoranima

Dok šećete, naići ćete na mnoge šarmantne kafiće i restorane. Caffe bar Mediterraneo, smješten uz obalu, nudi predivan ambijent i sjajnu ponudu pića. Ako ste gladni, preporučujemo restoran Puntulina, također smješten uz more, ili restoran Monte koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Maistra Collection (@maistra_collection)

Izleti na obližnje otoke

Jedan dan svakako posvetite izletu brodom na obližnje otoke. Crveni otok, poznat i kao Sveti Andrija, udaljen je samo desetak minuta vožnje brodom od Rovinja. Ovdje možete uživati u kristalno čistom moru i raznolikim plažama – od pješčanih do stjenovitih. Osim plaža, otok nudi bogatu historiju sa samostanom i crkvom iz 6. stoljeća, te predivne parkove i vrtove prepune mediteranskog bilja. Ljubitelji aktivnosti mogu uživati u ronjenju i jedrenju, a za okrjepu tu su restorani i kafići s lokalnim specijalitetima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Petra Vrtacic Coste (@petrakshb)

Plaže u Rovinju

Za kupanje u samom gradu, plaža Mulini uz luksuzni hotel Monte Mulini nudi opuštanje na ležaljkama i vrhunski beach bar. Također, popularna je i plaža hotela Lone, smještena u blizini parka šuma Zlatni rt. Zlatni rt je idealno mjesto za one koji vole prirodu, sa svojim stjenovitim plažama okruženim borovom šumom.