Ukusna poslastica

Brzi cheesecake bez pečenja

Autor: Žene.ba
Brzi cheesecake bez pečenja
Foto: Ilustracija

Donosimo vam recept za odličan cheesecake koji se ne peče. Krasi ga jednostavnost pripreme, lagana i osvježavajuća krema te kiselkasto voće.

Sastojci

Za podlogu

  • 300 g mljevenog keksa
  • 120 g maslaca
  • 30 g šećera
  • Prstohvat soli

Za kremu

  • 200 g krem sira
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 100 g šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag + 100 ml vrhnja za šlag
  • 1 vrećica želatina

Preljev

  • 200 g šumskog voća
  • 40 g šećera
  • 1 kašika vode

Priprema

Vatrostalnu posudu ili tepsiju obložite papirom za pečenje.

Pripremite preljev kako bi se mogao hladiti dok pripremate ostalo.

Voće pomiješajte sa šećerom i vodom pa kuhajte na laganoj vatri sve dok ne dobijete sirupastu smjesu. Ostavite da se ohladi.

Želatin potopite u vodi i pustite da nabubri.

Mljeveni keks pomiješajte sa šećerom, prstohvatom soli, dodajte otopljeni maslac i dobro promiješajte. Stavite u tepsiju i dobro utisnite. Ostavite da se hladi dok pripremate kremu.
100 ml vrhnja za šlag zagrijte do vrenja, ugasite vatru pa dodajte želatin i miješajte dok se ne otopi. 300 ml vrhnja izmiksajte u šlag.

U drugoj posudi miksajte sir, kiselo vrhnje i šećer pa dodajte vrhnje u kojemu je otopljen želatin.

Istresite na podlogu od keksa i poravnajte.

Rasporedite preljev preko kreme pa šarajte čačkalicom po cijeloj površini kolača.

Hladite najmanje tri sata.