
Ako ste ljubitelj brze, a neodoljivo ukusne hrane, cheesecake u lisnatom tijestu je prava stvar za vas!
Ovaj jednostavan, a sofisticirani desert spaja kremasti, bogati okus cheesecakea s hrskavom, golden lisnatom teksturom koja će vas oduševiti. Pripremite se na avanturu okusa koja će postati vaša nova slatka navika.
Sastojci za kremasti sloj:
- 250 g krem sira (po mogućnosti punomasni)
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 1 kašika limunovog soka
Za lisnato tijesto:
- 1 paket lisnatog tijesta (ako nemate vremena možete koristiti kupovno)
Za ukrašavanje:
- Svježe voće po izboru (maline, borovnice, jagode)
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Priprema baze
Počnite s pripremom lisnatog tijesta. Razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini i izrežite ga na kvadrate ili krugove, ovisno o tome koliko želite biti kreativni.
Stavite ga na pleh obložen papirom za pečenje i malo ga izbockajte viljuškom, kako ne bi narastao previše. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 200°C oko 10 minuta ili dok ne postane zlatno smeđe i hrskavo.
Priprema kremaste smjese
U velikoj zdjeli pomiješajte krem sir, šećer u prahu, vanilu i limunov sok. Dodajte jaja i dobro sve izmiješajte. Na kraju, dolijte vrhnje za kuhanje i miješajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
Sastavljanje
Kada su lisnati slojevi ohlađeni, na svaki komad stavljajte malo pripremljene kremaste smjese. Vratite ih u rernu i pecite još 15-20 minuta na 160°C, dok smjesa ne postane čvrsta i lagano zlatna na krajevima.
Ohladite desert prije posluživanja i po želji ukrasite svježim voćem i laganim posipanjem šećera u prahu.
Ako želite dodati ekstra luksuz, poslužite cheesecake u lisnatom uz malo karameliziranih orašastih plodova ili prelivene čokoladom. Svaki zalogaj je pravo otkriće!
Kompaktna, hrskava i bogata tekstura s kremastim slojem unutra sigurno će osvojiti vaša nepca i obradovati sve koji ga probaju.
Pokušajte i uživajte!