Sladoled je mnogima omiljena ljetna poslastica, a domaći sladoled nešto je sasvim posebno. U nastavku možete pronaći recept za domaći sladoled s okusom cheesecake i s malinama koji se sprema brzo i lako, a bolji je od svakog iz trgovine.
Sastojci
250 g mascarpone sira
350 g slatkog kondenziranog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
100 g mljevenog keksa
100 g malina
Nekoliko kašika džema od maline
Po želji malo ribane bijele čokolade
Priprema
Umutiti sir i kondenzirano mlijeko. Kratko umutiti slatko vrhnje u posebnoj zdjeli, pazeći da ne bude previše čvrsto.
Sjediniti obje smjese.
U smjesu dodati mljeveni keks i naribanu čokoladu.
U posudu staviti jednu trećinu smjese pa dodati kašiku do dvije džema od malina koji ste prethodno otopili. Rasporediti džem cijelom površinom. Dodati i nekoliko svježih malina pa posuti mljevenim keksom.
Ponoviti postupak sve dok ne potrošite sve sastojke.
Hladiti u zamrzivaču barem tri sata.
Ukrasiti po želji.