Spas u zadnji čas

Donosimo recept za brzinski obrok za kada nestanu ideje za ručak

Autor: Žene.ba
Donosimo recept za brzinski obrok za kada nestanu ideje za ručak
Foto: Ilustracija

Ponekad se dogodi da ostanemo bez inspiracije ili vremena za pripremu ručka, a glad neumoljivo kuca na vrata. U takvim trenucima, važno je imati na umu jednostavne i brze recepte koji će nas zadovoljiti, a istovremeno biti ukusni i nutritivno bogati.

Zamislite divan obrok tjestenine obavijen bogatim umakom od sočnog cherry paradajza, svježeg špinata i kremaste mozzarelle. Ova jednostavna, ali iznimno ukusna kombinacija sastojaka čini idealan obrok za svaku priliku. Priprema se brzo i jednostavno, pa će čak i oni s manje iskustva u kuhinji lako savladati recept.

Sastojci

  • 400 g tjestenine
  • 150 g mozzarelle
  •  šaka špinata
  • 12 komada cherry paradajza
  •  2 češnja bijelog luka
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • so, biber

Priprema

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju. Paradjaz operite i prerežite na pola. Bijlei luk ogulite i narežite. U tavi na malo ulja lagano zažutite bijeli luk, dodajte paradjaz i listove špinata. Začinite solju i biberom te pirjajte nekoliko minuta. Tjesteninu poslužite sa sadržajem tave.